> Voliotaki: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΤΟΓΛΟΥ: Ενημέρωση - πρόσκληση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελοντισμού EVS

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΤΟΓΛΟΥ: Ενημέρωση - πρόσκληση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελοντισμού EVS

Θα ήθελες να πάρεις μέρος σε μια εμπειρία 6 μηνών εθελοντισμού στη Βουδαπέστη,  με έναρξη από Μάρτιο του 2017;

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με εταίρο από την Ευρώπη, αποτελεί προνοιακό φορέα του Δήμου Βόλου συνθέτει και εκφράζει την κοινωνική πολιτική του Δήμου μας.

Στόχος της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ είναι η προώθηση θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με τη στήριξη ατόμων ευάλωτων και μη κοινωνικών ομάδων, η ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας, η προώθηση μέτρων και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής και περιορίζουν τις ανισότητες στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Σε συνεργασία με το Artemisszió  Foundation υλοποιεί, το πρόγραμμα YEP που αφορά τις διμερείς ανταλλαγές εθελοντών και ψάχνει έναν (1) εθελοντή/-τρια, ηλικίας 18 με 30 ετών, που να ενδιαφέρεται για το διαπολιτισμικό διάλογο και να θέλει να συμμετάσχει ενεργά σε ένα έργο με κοινωνικά μειονεκτούντες νέους, με σκοπό την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και των διακρίσεων.

Αν και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες ικανότητες ή σπουδές σχετικές  με τη θεματική και τις δράσεις του έργου, ο εθελοντής/ η εθελόντρια θα πρέπει να είναι σε θέση να  συμμετάσχει ενεργά και να υποστηρίζει τον οργανισμό στον οποίο θα σταλεί στη Βουδαπέστη, σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως στην οργάνωση εκδηλώσεων και συναφείς ενέργειες κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Πλαίσιο: Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service)

Περισσότερες πληροφορίες: Panni στο e-mail anna.vegh@artemisszio.hu – από την Οργάνωση υποδοχής (Artemisszió  Foundation Βουδαπέστη, Ουγγαρία)
και Λέλια Χορέμη στο e-mail evs_kekpadiek@hotmail.com –από την οργάνωση αποστολής (ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ,  Βόλος, Ελλάδα).

Στο πλαίσιο του ERASMUS + οι δαπάνες διατροφής, διαμονής, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα. Παρέχεται μηνιαίο επίδομα, καθώς και ασφάλιση για το διάστημα παραμονής στη Βουδαπέστη.

Για να κάνεις αίτηση: Στείλε ένα βιογραφικό σου  στα αγγλικά και ένα γράμμα
Ενδιαφέροντος (motivation letter)  στο e-mail: anna.vegh@artemisszio.hu.

Προθεσμία αποστολής αιτήσεων:  Μέσα Φεβρουαρίου 2017