> Voliotaki: ΒΟΡΕΙΟΣΠΟΡΑΔΙΤΕΣ: Δεν αντέχουμε άλλη προχειρότητα και αναβολές!!!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΒΟΡΕΙΟΣΠΟΡΑΔΙΤΕΣ: Δεν αντέχουμε άλλη προχειρότητα και αναβολές!!!


Αρθρογραφούμε ως νησιώτες των Β.Σποράδων με σκοπό να γίνει γνωστή η αγανάκτησή μας για την έλλειψη συγκοινωνιακής προσοχής και ακτοπλοϊκής ευαισθησίας από Ναυτιλιακές Εταιρείες που δείχνουν ότι μας εμπαίζουν. 

Έχουμε κάθε δικαίωμα τουλάχιστον να <<απαιτούμε>> ακτοπλοϊκές εταιρείες που πάνω απ'όλα θα μας δείχνουν σεβασμό. Από λόγια πλούσια και χλιδάτες υποσχέσεις δεν έχουμε πλέον ανάγκη.

Ανάγκη έχουμε να βλέπουμε τα νησιά μας να προχωράνε μπροστά ,τις επιχειρήσεις μας να έχουν μέλλον και τον επενδυτή - επισκέπτη - τουρίστα - φίλο - συγγενή να μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα, με σιγουριά και αξιοπιστία όλες τις ημέρες του χρόνου και όχι την περίοδο της <<μεγάλης πίτας>> όπως χαρακτηρίζουν την τραυματισμένη τουριστική μας σαιζόν κάποιοι ναυτιλιακοί καιροσκόποι που προσπαθούν απεγνωσμένα να χτίσουν <<διαμάντια>> στην άμμο.

Αγνοούν τα πολυποίκιλα προβλήματα των νησιών μας τάζοντας σε ναυτιλιακές εταιρείες ευήμερες δρομολογιακές περιόδους…! Μάλλον σε λάθος εποχή ζούνε! Για ακόμη μια φορά έχουμε την εντύπωση ότι αποτελούμε θύματα εμπαιγμού και κοροϊδίας αφού η νέα Ναυτιλική Εταιρεία Αλφα Φέρρυς που περιμένουμε από το Νοέμβριο 2016 να δραστηριοποιηθεί παίρνοντας τη σχετική αδειοδότηση, αναφέρει ότι θα δρομολογήσει στα μέσα Φεβρουαρίου 2017 το πλοίο - στολίδι των Σποράδων AQUA JEWEL.

Ενημερωθήκαμε όμως από δηλώσεις του κ.Αδάμη Βασίλειου, υπεύθυνου εμπορικού τμήματος Αλφα Φέρρυς , στην εφημερίδα Ταχυδρόμο Μαγνησίας ότι το πλοίο θα παρατείνει την ακινησία του μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2017.

Γιατί αυτό; Γιατί δεν μπορεί να δωθεί ακριβή ημερομηνία; Χάνεται την αξιοπιστία σας ακόμη δεν ήρθατε! Ενημερώστε μας επίσης ,πώς θα έρθετε στα μέσα Μαρτίου 2017 αφού όχι μόνο δε λάβατε σχετική έγκριση αλλά λάβατε ομόφωνη αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 25 Ιανουαρίου 2017.

Και τώρα ποια θα είναι η επόμενη δικαιολογία που θα ρίξετε σε βάρος μας όταν πολύ πιθανό, βάσει της στάσης που μας δείξατε μέχρι τώρα, δεν θα μπορέσετε να είστε εκ των <<γνωμοδοτικών>> πραγμάτων συνεπείς ούτε στα μέσα Μαρτίου;

Πως θα μπορούμε να προγραμματίσουμε το άμεσο επενδυτικό και τουριστικό μέλλον μας όταν δε μπορούμε να ενημερωθούμε έγκυρα και να ενημερώσουμε έγκαιρα;

 Ο ιδιαίτερα βαρύς χειμώνας των τελευταίων δεκαετιών που βιώνουμε και οι δύσκολες μέρες που διανύουμε απαιτούν σοβαρότητα, ωριμότητα και όχι παλιμπαιδισμούς.

Οι Βορειοσποραδίτες πλέον καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα των αναβολών της παρουσίας σας στις θάλασσές μας και δεν αντέχουν το <<κρυφτούλι>>.

Με τα δεδομένα αυτά αντιλαμβανόμαστε την ελαφρότητα της σημασίας που πρόκειται να δώσετε αφού ακόμη δεν ήρθατε και αποσκοπείτε στο απόλυτο συμφέρον σας και όχι στην εξυπηρέτησή μας όπως αναφέρατε σε σχετικά φυλλάδια που ήδη <<προλάβατε>> και κυκλοφορήσατε .

 Καλύτερα λοιπόν και υπό αυτές τις προϋποθέσεις που δείξατε να στρέψετε το βλέμμα σας σε άλλες γραμμές, που διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη <<καλοκαιρινή πίτα>> , κρίνοντας ότι θα δημιουργήσετε αποσυντονισμό παρά προσφορά στο ήδη εύθραυστο ακτοπλοικό περιβάλλον μας

Με σεβασμό στις αποφάσεις σας
Βορειοσποραδίτες πολίτες