> Voliotaki: ΠΙΛΟΤΟΣ … ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ – Παραπατούσε και μπέρδευε τα λόγια του στους επιβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΠΙΛΟΤΟΣ … ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ – Παραπατούσε και μπέρδευε τα λόγια του στους επιβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας πιλότος από την Ινδονησία απολύθηκε, όταν επιχείρησε να πετάξει αεροπλάνο, ενώ ήταν υπό την επήρεια ουσιών.
Ο Τεκάντ Πούρνα εμφανίζεται σε βίντεο να δυσκολεύεται να περπατήσει, ενώ του πέφτουν τα πράγματά του από τα χέρια, την ώρα που...

περνά από τον έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σουραμπάγια, με το θέαμα να μην θυμίζει σε τίποτα πιλότο, που πετάει αεροσκάφος και έχει δεκάδες ζωές στα χέρια του.


Η θυγατρική της εθνικής ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Garuda, Citilink, διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν ο 32χρονος πιλότος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών τη στιγμή του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη. 
Τον συναγερμό σήμαναν επιβάτες μέσα στο αεροπλάνο, τρομαγμένοι από το ακατανόητο μήνυμα του πιλότου που δεν μπορούσε να αρθρώσει κανονικά τις λέξεις. Τελικά η πτήση απογειώθηκε με καθυστέρηση και άλλον πιλότο, όμως πολλοί επιβάτες αρνήθηκαν να παραμείνουν σ” αυτή. 
«Τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας είναι επαρκή για να δραστηριοποιηθεί η διεύθυνση και να απολύσει τον πιλότο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπένι Σίγκα Μπουταρμπουτάρ.
«Στις αερομεταφορές, έχουμε τη φιλοσοφία του “μηδενικού λάθους», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε εξαιτίας του περιστατικού αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρχάν. 
Η Ινδονησία έχει φτωχές επιδόσεις στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας. Τον Δεκέμβριο 2014, ένα Airbus A320-200 της AirAsia συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας μισή ώρα μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια για τη Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 162 άνθρωποι.