> Voliotaki: Παπαρήγα: Εξαγορά συνείδησης οι κοινωνικές παροχές...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παπαρήγα: Εξαγορά συνείδησης οι κοινωνικές παροχές...

Αποτέλεσμα εικόνας για Παπαρήγα
Ως «εξαγορά συνείδησης» αντελήφθη

η πρ. γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. 

«Η κυβέρνηση θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις και κυρίως να πετύχει να έχει ο κόσμος μειωμένες απαιτήσεις όσον αφορά το επίπεδο ζωής του. 

Δεν θα το πετύχει βέβαια», ισχυρίσθηκε μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017.

Η Αλ. Παπαρήγα επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «είναι ο ηγέτης της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας», ότι «η μόνη ικανότητα που έχει είναι η χειραγώγηση του λαού» και τον κατηγόρησε ότι πριμοδοτεί την ακροδεξιά μαζί με τα άλλα κόμματα και το σύστημα. 

«Η πείρα έδειξε πως όταν πας να μιμηθείς τις ιδέες του καπιταλισμού, δεν έχει μέλλον», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, προβλέποντας ότι «έρχονται νέα μνημόνια».

Για την ΝΔ η πρ. γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «έχει ταξική πείρα και ταξικό ένστικτο και γνωρίζει ότι το κίνημα είναι σε προσωρινή υποχώρηση γι’ αυτό το συκοφαντεί». 

Σχολίασε μάλιστα την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «ακατάσχετη ηθικολογία περνά μέσα από τον ανταγωνισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη Βουλή», ενώ δεν αναδεικνύεται ότι η διαφθορά είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα.

«Η κυβέρνηση να αναγνωρίζει ποιες είναι οι σημερινές ανάγκες των εργαζομένων. 

Όταν μιλάει για συσσίτια και κουπόνια, δεν είναι αναγνώριση των αναγκών των εργαζομένων. 

Πρέπει να αναγνωρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του πλούτου είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος», είπε η Αλ. Παπαρήγα σημειώνοντας πως «και μόνο το ότι υπάρχει πλεόνασμα είναι απόδειξη ότι εφαρμόζονται πολιτικές λιτότητας».