> Voliotaki: Αιδώς, Γαλάτη.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αιδώς, Γαλάτη.

Μάκης Μίχος

Διάβασα πως χθες απόλυσε η ΔΕΥΑΜΒ προκλητικά και καταχρηστικά τον πρόεδρο των του Συλλόγου εργαζομένων της, Δ. Κουτσιφέλη.
Γαλάτη, ο συνδικαλισμός είναι το μέγιστον όπλον των εργαζομένων και χάρη σ’ αυτόν αναρριχήθηκαν άπειρα τρωκτικά σε θέσεις που δεν θα μπορούσαν να βρουν με την παραγωγή έργου. Ήταν η μεγάλη προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου στην εργατική τάξη, η προσφορά που ενθρόνισε ανίκανους σε θέσεις εξουσίας κι αυτοί ποδηγέτησαν τις εργατικές αντιδράσεις με πάμπολλους «πολιτικούς» τρόπους. Δεν χρειαζόταν κρατική καταστολή πλέον, οι εργαζόμενοι αποφάσιζαν μόνοι τους για την μοίρα τους
Έχουν δίκιο λοιπόν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΜΒ που αντιδρούν σ’ αυτήν την απόφαση. Η μόνη λύση που σου απομένει είναι να μην επιφέρεις καμιά αλλαγή στο καθεστώς που επικρατούσε μέσα στην Δημοτική Επιχείρηση, αλλά να αφήσεις τους εργαζόμενους να δρουν με τον παραδοσιακό τρόπο των τελευταίων 30 χρόνων. Μόνο έτσι θα καταλαγιάσουν τα πράγματα και θα συνεχίσει η Επιχείρηση να τελεί το έργο που πρόσφερε στην πόλη όλες αυτές τις τελευταίες κομματικές δεκαετίες.
Γαλάτη, με πιάνουν τα γέλια μ’ αυτά που γράφω πλέον. Έπρεπε να γελάω από παλιά και να κατέχω σήμερα κάποια θέση, που ίσως θα βοηθούσε τους πολίτες. Δεν το είχα στο πετσί μου το «χαμό-γελο» αυτό και χαίρομαι. Μπορώ άνετα σήμερα να χλευάζω μ’ όλους τους δήθεν επαναστάτες, που είχαν στον νου τους μόνον το ίδιον όφελος και ουδέν έτερον.
Γαλάτη, θα χαρώ επίσης αν καταφέρεις να μην σε καταγράψει η ιστορία στον κατάλογο των μεγάλων «ευεργετών». Ας καταγράψει τον Κουτσιφέλη στον κατάλογο αυτόν κι ας μείνεις κι εσύ στους άσημους, που πρόσφεραν όμως έργο στην πόλη.
Γαλάτη, έχεις πολλά ν’ αφουγκραστείς και να διορθώσεις μέσα στην πόλη. Βάλε τα δυνατά σου…
Υ.Γ.
Μην ακολουθήσεις τα βήματα του Κουτσιφέλη.

Αν έχεις δικά σου πόδια…