> Voliotaki: Το νέο δεξιό κόμμα της... κεντροαριστεράς...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το νέο δεξιό κόμμα της... κεντροαριστεράς...


"...οι διεργασίες περί της σύστασης 
του νέου κόμματος τελούν εν γνώσει 
τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο 
και του επικεφαλής του Ποταμιού 
Σταύρου Θεοδωράκη"..


Οταν τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν νέο κόμμα, το προφανές είναι να κοιτούν προς την κεντροαριστερά.

Στην περίπτωση, όμως, των Γιάννη Ραγκούση, Αννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη, η κεντροαριστερά είναι μάλλον ξεχασμένη - έως και... απαγορευμένη λέξη.

Ως εκ τούτου και η πρωτοβουλία τους για τη σύσταση νέου πολιτικού σχηματισμού - την οποία επιβεβαίωσε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης - αρκείται στους όρους του «προοδευτικού» και «μεταρρυθμιστικού» φορέα και, στην πραγματικότητα, στοχεύει στον χώρο της κεντροδεξιάς, ήτοι στις παρυφές της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η ιδέα», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Action FM, «είναι να φτιαχτεί ένα σύγχρονο ισχυρό προοδευτικό, νέο προοδευτικό κόμμα το οποίο θα έχει την εξής ειδοποιό διαφορά: 

ότι δεν θα είναι το κόμμα των 5 επωνύμων αλλά θα είναι το κόμμα των προοδευτικών πολιτών».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο ιδρυτικό σχήμα του νέου κόμματος δεν μετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά τις φήμες και τις πληροφορίες για ζυμώσεις και πολιτικά δείπνα με τη συμμετοχή και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά και προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Εγώ δεν έχω καμία συνομιλία με τον κύριο Βενιζέλο, και σε κάθε περίπτωση ο κύριος Βενιζέλος είναι πρώην πρόεδρος και ενεργό στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ως Δημοκρατικής Συμπαράταξης», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης προσθέτοντας:

«Εδώ επιτρέψτε μου, επειδή συνδέεται με το τι γίνεται με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, προσέξτε, εδώ η ιδέα η δική μας, αν θέλετε η βούληση κι η θέληση, δεν είναι να κατακερματίσουμε περαιτέρω τον χώρο τον συγκεκριμένο που σας προείπα. 

Είναι αν θέλετε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τον ενοποιήσουμε».

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν ότι οι διεργασίες περί της σύστασης του νέου κόμματος τελούν εν γνώσει τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Σε ό,τι αφορά, δε, τον επικεφαλής του νέου κόμματος, οι έως τώρα σχεδιασμοί προβλέπουν εκλογή του από τους πολίτες.

tvxs.gr