> Voliotaki: Κατάθεση-καταπέλτης για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής...

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κατάθεση-καταπέλτης για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής...

Κόλαφος για τους χρυσαυγίτες κατηγορούμενους (Αν. Πανταζή, Χ. Χατζηδάκη, Ι. Καστρινό, Κυρ. Αντωνακόπουλο), αλλά και για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι η κατάθεση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο Αθηνών.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου, από τους βασικούς μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε συνεργείο αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου του 2013, περιέγραψε...
με λεπτομέρειες την οργανωμένη ενέδρα που τους έστησε 50μελές τάγμα εφόδου στο Πέραμα, με επικεφαλής τον τότε πυρηνάρχη Χ.Α. Περάματος Αναστάσιο Πανατζή, τον οποίο και αναγνώρισε ως ενορχηστρωτή του χτυπήματος μαζί με τον Χρ. Χατζηδάκη.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επανειλημμένα στα πρόσφατα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφ.Συν», που έφεραν στο φως τη συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή της Χ.Α. Ιωάννη Λαγού με τους χρυσαυγίτες της Νίκαιας Πατέλη και Δεβελέκο, καθ' όλη τη διάρκεια της επίθεσης αλλά και αμέσως μετά, με την κυνική ομολογία του Λαγού «τους μακελέψαμε».

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης σκιαγράφησε την ακτινογραφία «της εθνικοσοσιαλιστικής εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί με τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος» και που «με τα τάγματα εφόδου έχει σκοπό να σπείρει την τρομοκρατία και τον φόβο στρεφόμενη εναντίον όποιου είναι διαφορετικός».

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συμφωνία ηγετών της Χρυσής Αυγής, παρουσία και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, με εργολάβους από τη ζώνη του Περάματος, με σκοπό να «τελειώσουν το συνδικάτο μετάλλου» και αντάλλαγμα σεβαστό χρηματικό ποσό 300.000-400.000 ευρώ.


Σύμφωνα με την κατάθεσή του, η συμφωνία-συμβόλαιο έγινε ένα χρόνο πριν, σε νυχτερινό κέντρο στη Συγγρού, και η πληροφορία τούς δόθηκε εμπιστευτικά από άτομο που φοβάται να αποκαλύψει την ταυτότητά του επειδή κινδυνεύει η ζωή του.

«Η Χρυσή Αυγή κάνει κουμάντο εδώ στο λιμάνι. Εσείς τελειώσατε», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησαν οι επικεφαλής, μαζί με φωνές «πού είναι ο Πουλικόγιαννης;» και παραγγέλματα-εντολές για την έναρξη και τη λήξη της εγκληματικής εφόδου, που ήταν προσχεδιασμένη και οργανωμένη, με στρατιωτική δομή.

«Μπροστά ήταν ο Πανταζής και ο Χατζηδάκης. Από πίσω οι άλλοι με τα ρόπαλα και φόραγαν μαύρα ρούχα. Κάποιοι είχαν μπλούζες που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονταν με τη Χρυσή Αυγή.

Κάποιοι φόραγαν κράνη, άλλοι όχι. Κάποιοι είχαν στυλιάρια, φτιαγμένα, προσαρμοσμένα με μεταλλικές απολήξεις σαν καρφιά και λάμες».

Ερώτηση προέδρου: Πόσοι κράταγαν στυλιάρια από τους 50;

Απάντηση: Σχεδόν όλοι. Άλλοι πτυσσόμενα γκλομπ, άλλοι στυλιάρια, ένας πυροσβεστικό τσεκούρι. Πέντε γύρω από τον Πανατζή είχαν τα στυλιάρια με τις προσαρμοσμένες μεταλλικές απολήξεις.

Ερ.: Ηλικίες;

Απ.: Μου προκάλεσε δέος ότι είδα πολλά ανήλικα, παιδάκια 15 έως 16 χρόνων, που οι περισσότεροι κράταγαν πέτρες.

Ερ.: Ήταν ανήλικα;

Απ.: Νέα παιδιά, σχολιαρόπαιδα.

Ερ.: Αυτοί που κρατούσαν τα ξύλινα στυλιάρια;

Απ.: Ήταν πιο μεγάλοι, 27-30 χρόνων

Ο Σ. Πουλικόγιαννης είπε ότι το σύνθημα για την επίθεση δόθηκε από τον Χατζηδάκη.

«Προσπαθώντας να κερδίσω χρόνο λέω στον Χατζηδάκι: “Δεν ντρέπεσαι; Όταν έτρεχα για σένα για να πληρωθείς, ήταν καλά;”. Τότε αυτός γυρίζει πίσω, ήταν ένα παιδί, Κώστα τον έλεγαν, και του λέει “Τι με κοιτάς, τώρα θα δεις...”.

»Με το που γίνεται αυτό, σε κλάσματα δευτερολέπτου, σφίγγει ο κλοιός και γίνεται η επίθεση. Ήταν φανερό ότι αυτό ήταν το σύνθημα γιατί αυτόματα βρίσκομαι κολλημένος και συμπιεσμένος μαζί με τους δικούς μου. Νιώθω το χτύπημα και πέφτω κάτω χάνοντας τις αισθήσεις μου.

»Με χτύπησαν με ένα από αυτά τα ρόπαλα με τις μεταλλικές απολήξεις αυτοί που ήταν πίσω από Χατζηδάκη - Πανταζή. Ευτυχώς δεν με πέτυχε η μεταλλική απόληξη στο πρόσωπο γιατί δεν θα μιλάγαμε τώρα. Αυτό είπαν και οι γιατροί στο Θριάσιο που με είδαν».

Αφροδίτη Τζιαντζή

efsyn.gr