> Voliotaki: Καλός ο Άδωνης, αλλά ο Πρέκας έχει μνήμη

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Καλός ο Άδωνης, αλλά ο Πρέκας έχει μνήμη

Γράφει ο Φέλιξ

Δύο μεγάλοι άντρες πήραν θέση για τα δημόσια πράγματα, θυμίζοντας επί της ουσίας πόσο όμοιοι είναι.

Ο ένας είναι ο Άδωνης Σπύρος Γεωργιάδης και ο έτερος, ο ηθοποιός της

κινηματογραφικής εποποιίας των Ελλήνων Κώστας Πρέκας.

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη, παρακολούθησε τις δηλώσεις των δύο υπερελλήνων, που επιχείρησαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια που ταλαιπωρείται σε αυτή τη χώρα.

Ο μεν Κώστας Πρέκας, δήλωσε πως αν επιχειρήσουν να κλείσουν την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, θα πάρει το όπλο του και θα βγει στους δρόμους.

Δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για το τηλεοπτικό όπλο με το οποίο σκότωσε πληθώρα Γερμανών κατακτητών στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, ή άλλο το οποίο κατέχει.

Ο υπερέλλην Πρέκας, προφανώς επειδή ασυνείδητα ανακάλεσε τις ατάκες των παλιών ταινιών, κοίταξε την κάμερα και αναφώνησε “τι θέλετε λοιπόν κύριοι, θέλετε να σηκωθώ όρθιος να με σκοτώσετε, αυτό θέλετε;”.

Η άλλη πλευρά δεν απάντησε, προφανώς γιατί ο πρωταγωνιστής της εποχής εκείνης ήταν απών ή το πιθανότερο έχει πεθάνει, αλλά όπως και να έχει ο Κώστας Πρέκας, θύμισε τον Κώστα Πρέκα που όλοι αγαπήσαμε.

Τη δόξα όμως του Κώστα Πρέκα, έκλεψε για λίγο ο Σπύρος ο Γεωργιάδης, ο κατ ευφημισμόν Άδωνης, ο οποίος δήλωσε πως τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο τους βάζουν φυλακή, μόνο στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Σύσσωμη η Ελλάδα, δεν ήξερε πού να ανοίξει τα αυτιά της και τα μάτια της και ποιόν να πρωτοπαρακολουθήσει από τους δύο σπουδαίους τηλεοπτικούς Έλληνες.

Την παράσταση μάλλον έκλεψε ο Κώστας Πρέκας, ο οποίος θυμήθηκε ατάκες δεκαετιών των παλιών του ταινιών σε μια ψυχολογική ταύτιση με τον ήρωα που παρίστανε.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, οι φράσεις του Παττακού τις οποίες αναπαρήγαγε ο Γεωργιάδης, ήταν πιο πρόσφατες.