> Voliotaki: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !! ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ...

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !! ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ...

Εικόνα

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, δεν θα έρθει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα παρά το γεγονός ότι σταδιακά ο καιρός θα δροσίσει ή και θα ψυχράνει σε πάρα πολλές περιοχές μιας και οι βοριάδες αλλά και οι καταιγίδες θα βοηθήσουν σε αυτό, αλλά θα έρθει την άλλη εβδομάδα μετά τις 24-25 του μήνα.


Μετά τις 24-25 Σεπτεμβρίου λοιπόν, το Greek-Weather.Org προβλέπει εντυπωσιακή πτώση του υδραργύρου από βορράς προς νότο, ενώ μάλιστα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν να σημειώνεται παγετός κατά τις βραδινές και πρωινές ώρες κατά το χρονικό διάστημα 25-27 Σεπτεμβρίου, σε ορεινές, ίσως και ημιορεινές περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Ηπείρου, με την θερμοκρασία να πέφτει ακόμα και στους -1 με -2 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!

Κρύο ωστόσο θα αισθανθούν την άλλη εβδομάδα και μέσα στις τελευταίες 5 ημέρες του Σεπτέμβρη, ακόμα και πόλεις της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό σχετικά υψόμετρο που βρίσκονται σε ημιορεινά τμήματα, όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα αλλά και περιοχές όπως το Νευροκόπι, το Μέτσοβο, η Σαμαρίνα και το Πήλιο.

Ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης φαίνεται να κρυώνει αρκετά την άλλη εβδομάδα, με την θερμοκρασία να πέφτει τις πρωινές ώρες ακόμα και κοντά στους 10-11 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις μεσημεριανές ώρες θα ανεβαίνει η θερμοκρασία και πάνω από τους 17-18 βαθμούς ιδιαίτερα στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Παγετός δεν αποκλείεται να σημειωθεί σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Θράκης αλλά και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας το τελευταίο πενθήμερο του μήνα, τονίζει τέλος η γνωστή ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού Ελλάδος, Greek-Weather.Org.

Παρακάτω διακρίνεται ξεκάθαρα σε επίσημους χάρτες του Παγκόσμιο μοντέλου πρόβλεψης καιρού GFS τον παγετό που θα σχηματιστεί με θερμοκρασίες ίσες ή υπό τους 0oC.

ΕικόναΕικόνα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΡΥΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ !!