> Voliotaki: Εκδήλωση στις 3 Οκτωβρίου 2016 για τη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ και το συνταγματικό πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ελλάδα του σήμερα.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδήλωση στις 3 Οκτωβρίου 2016 για τη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ και το συνταγματικό πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ελλάδα του σήμερα.

Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ.Καρτάλη και Ανθ. Γαζή) στις 8 μ.μ. με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη των Νομικών, συνδιοργανώνουν η Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Τα θέματα της Εκδήλωσης , η οποία θα έχει ως αντικείμενο την συνταγματική αναθεώρηση, θα είναι :

α) «Το συνταγματικό πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ελλάδα του
σήμερα» με ομιλητή τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Β) «Βασικές συνταγματικές διατάξεις προς αναθεώρηση» με ομιλητή τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ.Ηλία Νικολόπουλο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρου Γαϊτάνη και θα ολοκληρωθεί με καταληκτήρια προσλαλιά του σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.

Της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο θα προηγηθεί στις 7 μ.μ. τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου και σύγχοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Λάζαρος Δημ.Λάζαρος                                          Βασίλειος Αθαν. Μπακαλιάνος