> Voliotaki: Κόλαση φωτιάς στη βόρεια Εύβοια - Κάηκαν σπίτι & εκκλησία - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Κόλαση φωτιάς στη βόρεια Εύβοια - Κάηκαν σπίτι & εκκλησία - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Με τρία πύρινα μέτωπα παλεύουν οι πυροσβέστες με το ένα εξ αυτών αυτό στην Εύβοια να μαίνεται ανεξέλεγκτο από χθες.
Παρά τις προσπάθειες δεκάδων πυροσβεστών, εναέριων μέσων και πολιτών η φωτιά κατακαίει δασική έκταση, ενώ όπως είπε η αντιδήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης, Ελένη Γεωργάκαινα στο CNN Greece, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ένα σπίτι και μια εκκλησία παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται στην περιοχή Κατούνια.

Η πυροσβεστική συγκεντρώνει την πλειονότητα των δυνάμεών της πλέον στη βόρεια Εύβοια με στόχο να σωθεί τόσο το μοναδικής σημασίας πευκοδάσος όσο και οι οικισμοί που κινδυνεύουν.
Επί τόπου βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αναμένονται και άλλα 20 από τη Θεσσαλονίκη, 30 στρατιώτες, 5 ελικόπτερα, 5 αεροσκάφη, 7 σκαπτικά μηχανήματα και 11 υδροφόρες.
Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι έχει ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών, ενώ χθες το βράδυ εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, ενώ κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθούν και οι μοναχές από τη Μονή Γαλατάκη, οι οποίες ωστόσο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το μοναστήρι.
Σε ύφεση είναι η φωτιά στα Σαχτούρια Ρεθύμνου, ωστόσο παραμένουν εκεί για τον φόβο αναζωπυρώσεων 57 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα τα οποία προς το παρόν δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω των ισχυρών ανέμων.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες τα μεσάνυχτα στην Κέα.