> Voliotaki: Πυρκαγιές σε Λακωνία, Μέγαρα και Εύβοια...

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πυρκαγιές σε Λακωνία, Μέγαρα και Εύβοια...

Ανεξέλεγκτη φωτιά κοντά σε χωριό στα νότια της Ρόδου
Ελληνικό καλοκαίρι…


Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αγροτοδασική έκταση στη Νέασα Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Επί τόπου επιχειρούν τρία αεροσκάφη Πετζετέλ, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κολάτα Μεγάρων. Επί τόπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Μαίνεται από το πρωί η φωτιά σε αγροτική έκταση στο Μαρμάρι Καρύστου, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Άμεσα έθεσαν υπό έλεγχο και τελικά κατέσβεσαν οι πυροσβέστες τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.45 σε υπαίθριο οικοπεδικό χώρο στη Βούλα Αττικής, κοντά στο ΠΙΚΠΑ, στα όρια με τη Γλυφάδα. Στο σημείο μετέβησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι και οι τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο Κρήτης, σε Γέργερη, Στόλους του δήμου Γόρτυνας, Σμάρι του δήμου Μίνωα Πεδιάδας και Ασήμι.

Πολύ υψηλός είναι τη Δευτέρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.