> Voliotaki: Νίκες για Νιουκάστλ και Χόφενχαϊμ

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Νίκες για Νιουκάστλ και Χόφενχαϊμ

Μεγάλο Σάββατο σήμερα με την αγωνιστική δράση στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να συνεχίζεται κανονικά και το Betarades.gr έχει ξεχωρίσει πέντε ματς από το πρόγραμμα της ημέρας, τέσσερα από το ποδοσφαιρικό κουπόνι και ένα από αυτό του μπάσκετ. 
Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr, μπορείτε, μεταξύ άλλων, να βρίσκετε καθημερινά τα προγνωστικά μας στην κατηγορία στοίχημα προβλέψεις.

Με το κίνητρο της Χόφενχαϊμ
Ξεκινάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Χόφενχαϊμ – Ίνγκολσταντ. Στα αρνητικά αποτελέσματα επέστρεψε μετά από πέντε αγωνιστικές, στις οποίες είχε σημειώσει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, η Χόφενχαϊμ, στη μάχη που δίνει για αποφυγή του υποβιβασμού στη χαμηλότερη κατηγορία. Αφού επικράτησε των Βόλφσμπουργκ (1-0 εντός έδρας), Αμβούργου (3-1 εκτός έδρας), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-0 εκτός έδρας) και Χέρτα (2-1 εντός έδρας), και μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Κολωνία (1-1 εντός έδρας), το συγκρότημα του Νάγκελσμαν δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γκλάντμπαχ την προηγούμενη βδομάδα, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 3-1. 

Από την άλλη πλευρά, έχοντας πανηγυρίσει την παραμονή στην κατηγορία η Ίνγκολσταντ μπορεί να κάνει τα σχέδια της για την επόμενη σεζόν, καθώς δεν έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αφού επικράτησε των Σάλκε (3-0 εντός έδρας) και Γκλάντμπαχ (1-0 εντός έδρας) το συγκρότημα του Χάσελχουτλ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Ντάρμσταντ. Την προηγούμενη βδομάδα μοιράστηκε από ένα βαθμό με το Ανόβερο (2-2 εντός έδρας). Θα πάμε με το κίνητρο των γηπεδούχων.

Κερδίζει η Νιουκάστλ
Περνάμε στην Αγγλία και τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00 στον αγώνα Νιουκάστλ – Κρίσταλ Πάλας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς στο σημερινό μενού της 36ης αγωνιστικής είναι αυτό του «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Δεν είναι μόνο η μάχη που δίνει η Νιούκαστλ για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά παράλληλα αναμένεται με αγωνία η… υποδοχή που θα επιφυλάξουν οι οπαδοί της στον Άλαν Πάρντιου, ο οποίος δεν είχε αποχωρήσει με τις καλύτερες… συνθήκες από τις «καρακάξες» για την Πάλας τον Ιανουάριο του 2015. Για να επανέλθουμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Νιούκαστλ παραμένει αήττητη στα τρία τελευταία παιχνίδια της, με το νικηφόρο 3-0 επί της Σουόνσι να δίνει τη σκυτάλη στις ισοπαλίες απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι (1-1 εντός) και Λίβερπουλ (2-2 εκτός). 

Μετρά μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία εντός για την Πρέμιερσιπ (3-3-1), αλλά παραμένει εντός της επικίνδυνης ζώνης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -1 από τις Νόριτς και Σάντερλαντ, με αμφότερες μάλιστα να έχουν από ένα ματς λιγότερο. Η Κρίσταλ Πάλας, από την πλευρά της, θα μπει με θετική ψυχολογία στο σημερινό ματς, μετά το σφράγισμα του εισιτηρίου για το φετινό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. 

Οι «αετοί» θα διεκδικήσουν τον τίτλο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 21 Μαΐου, όμως χρειάζεται αυτή τη στιγμή να επικεντρωθούν στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, αφού η παραμονή δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα μαθηματικά. Οι 39 βαθμοί φέρνουν την Πάλας στο +8 από τη ζώνη υποβιβασμού, με τη 18η Νόριτς να έχει ένα ματς λιγότερο. Στο 1-3-1 το σερί για την ομάδα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, μετρά μόλις μία νίκη στα 18 τελευταία ματς πρωταθλήματος και αγνοεί το διπλό στις τελευταίες εννιά εξόδους της για την Πρέμιερσιπ (0-5-4).

Διπλό η Λιλ
Συνεχίζουμε με το «Διπλό» σε απόδοση 2.21 στον αγώνα Λοριάν – Λιλ. Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα και το μομέντουμ της Σεντ Ετιέν η Λοριάν την περασμένη εβδομάδα, δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από μια τιμητική ήττα. Έπαιξε καλά αμυντικά για περισσότερα από 75 λεπτά, ωστόσο μια κούρσα του Αμουμά και η κακή τοποθέτηση των κεντρικών αμυντικών έδωσαν την ευκαιρία στον Ρου να σκοράρει και να ανοίξει το δρόμο προς τη νίκη των «στεφανουά». 

Ήταν η τρίτη ήττα για την ομάδα της Βρετάνης στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, την άφησε στους 43 πόντους και το +7 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, η κατάσταση είναι αποκλειστικά στα δικά της πόδια. Εμφανώς επηρεασμένη απ’ τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ η Λιλ, από την πλευρά της, έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την Ανζέ στο εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης. 

Επιθετικός μονόλογος των «λιλουά» το παιχνίδι, είχαν πολλές καλές στιγμές, αλλά όχι αντίστοιχες μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο ήταν η ομάδα που δικαιούταν να κερδίσει. Αυτό το αποτέλεσμα αποτέλεσε πισωγύρισμα για την ομάδα του Αντονετί, καθότι την έφερε στους 53 πόντους και την κράτησε στο -4 απ’ την τετράδα, ήταν η πρώτη απώλεια έπειτα από έξι διαδοχικές νίκες για το πρωτάθλημα. Αν εξαιρεθεί ο χαμένος τελικός, η Λιλ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Γαλλία, προέρχεται από εφτά νίκες στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές, κέρδισε τα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς, όπου σκόραρε συνολικά 9 γκολ!

Δε χάνει το Κολοράντο
Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το «Χ2» σε απόδοση 2.06 στον αγώνα Μόντρεαλ – Κολοράντο. Από την εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Νέα Υόρκη Σίτι προέρχεται το Μόντρεαλ, με το αποτέλεσμα να θεωρείται επιτυχημένο από τη στιγμή που το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 90’+1 από τον Οντούρο. Το σύνολο του Μάουρο Μπιέλο παρέμεινε έτσι στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας με 13 βαθμούς και ρεκόρ 4-1-3, ωστόσο συνεχίζει να μην πείθει με τις εμφανίσεις του και κυρίως με την αγωνιστική του αστάθεια. 

Μέχρι στιγμής δείχνει ικανό για το καλύτερο και για το χειρότερο, και καλείται να σταθεροποιήσει τις εμφανίσεις του πριν χάσει θέσεις στην κατάταξη. Από την εντός έδρας επικράτηση με 3-1 επί των Σιάτλ προέρχεται το Κολοράντο, στον αντίποδα, επιβεβαιώνοντας έτσι την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για το συγκρότημα του Πάμπλο Μαστροένι, που μέχρι στιγμής πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, όντας στη δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας με 16 βαθμούς και ρεκόρ 5-1-2, ενώ έχει και δυο παιχνίδια λιγότερα από το Ντάλας που προπορεύεται με διαφορά μόλις ενός βαθμού. Κόντρα στους ασταθείς Μόντρεαλ οι φιλοξενούμενοι καλούνται να αποδείξουν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η μέχρι στιγμής παρουσία τους και έχουν όλα τα φόντα για να φτάσουν σε μια ακόμη επιτυχία.

Εμπιστοσύνη στην Πινάρ
Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Πινάρ Καρσίγιακα – Μπάνβιτ, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -4.5 πόντων των γηπεδούχων σε απόδοση 1.93. Η αναμέτρηση μεταξύ Πινάρ και Μπάνβιτ θα κρίνει την τελική κατάταξη των ομάδων στην οκτάδα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία υπάρχει κίνδυνος για κάποια από αυτές να μείνει εκτός πλέι-οφ. Αυτή τη στιγμή η Πινάρ έχει 15-11, ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό με την Γαλατασαράι, Μπάνβιτ και Ουσάκ έχουν 15-12, Μπουγιουκτσεκμετσέ, Γκαζιάντεπσπορ και Μπεσίκτας έχουν 14-13. 

Το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλες το έχει η Πινάρ που σήμερα έχει το δυνατό ματς με Μπάνβιτ και στα τρία τελευταία παιχνίδια της παίζει εκτός στις έδρες των Μπουγιουκτσεκμετσέ, Γεσιλγκιρεσούν και Γαλατασαράι, άρα είναι μεγάλος ο κίνδυνος να κάνει μαζεμένες ήττες και ή να μείνει εκτός πλέι-οφ ή να τερματίσει στις θέσεις 7-8 ώστε να αντιμετωπίσει Εφές ή Φενέρ και να έχει μπροστά της πολύ δύσκολη αποστολή. Η Μπάνβιτ «τρέχει» ένα αρνητικό σερί τριών ηττών και δείχνει ότι τώρα φαίνεται η απουσία του Φόρτσον που έφυγε πριν 1.5 μήνα. Η Πινάρ όχι μόνο θέλει τη νίκη για να «νιώθει» πιο άνετα βαθμολογικά αλλά θέλει να αναζητήσει και διαφορά έξι πόντων ώστε να καλύψει την ήττα 83-78 που είχε υποστεί στον πρώτο γύρο από την Μπάνβιτ. Θα την εμπιστευθούμε και η επιλογή μας είναι η Πινάρ -4.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.