> Voliotaki: Ο Δήμαρχος Πατρέων θα κάνει πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα -Κατά της ανεργίας

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο Δήμαρχος Πατρέων θα κάνει πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα -Κατά της ανεργίας

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί πορεία από την Πάτρα μέχρι την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη εφαρμογή μέτρων κατά της ανεργίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτή η
πορεία είναι των ανέργων, των νέων αγοριών και κοριτσιών που εργάζονται ωρομίσθιοι σε πεντάμηνα και οκτάμηνα προγράμματα, σε ΜΚΟ, σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα ΕΣΠΑ, στο Βοήθεια στο Σπίτι και στους παιδικούς σταθμούς», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «είναι η πορεία των φτωχών και των εξαθλιωμένων».

220χλμ σε 5 μέρες

«Επιλέξαμε αυτή τη μορφή κινητοποίησης, για να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων, γιατί σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει έστω έναν άνεργο» τονίζει ο δήμαρχος .

Στο δήμο Πατρέων, όπως είπε ο Κώστας Πελετίδης, «είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015, ενώ 10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους».

Σχετικά με την πορεία, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα και θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία.» Ακόμη ο δήμαρχος ανέφερε ότι η πορεία υπολογίζεται να διαρκέσει πέντε ημέρες.

Ο κάθε ένας συμμετέχει σύμφωνα με τις δίκες του δυνάμεις

Ταυτόχρονα τόνισε ότι σημασία έχει η συμμετοχή και διευκρίνισε ότι δεν είναι απαραίτητο κάποιος να συμμετάσχει σε όλη τη διαδρομή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αρκεί, να διανύσει ακόμη και 100 μέτρα, ο καθένας με τις αντοχές του».

Ο δήμαρχος Πατρέων είπε ότι θα ζητηθεί από τους δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής και διατροφής.

Μάλιστα στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς κ.α.

Για αυτό τον σκοπό, αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την δημοτική αρχή της Αιγιάλειας.