> Voliotaki: ΒΟΜΒΑ στο Βόλο! Λουκέτο βάζει η…

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ στο Βόλο! Λουκέτο βάζει η…

bis-sto-bolo

Διακόπτει οριστικά τη λειτουργία της μονάδας χαρτοποιίας της στον Βόλο η ΒΙΣ Α.Ε., προκειμένου να σταματήσει η παραγωγή ζημιών από την ασύμφορη λειτουργία της μονάδας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αργά χθες το βράδυ.

Οι συνολικά 170 εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Συσκευασιών (ΒΙΣ) αποφάσισαν να ξεκινήσουν, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει τον κύκλο εργασιών της και αναμένεται ότι θα βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, «διότι το παραγόμενο χαρτί από την χαρτοποιία θα αντικατασταθεί από αγοραζόμενο, το οποίο είναι κατά πολύ φθηνότερο».
Έτσι εξασφαλίζεται σε μακροπρόθεσμη βάση η βιωσιμότητα της βασικής μονάδας παραγωγής της εταιρείας, αυτής των χαρτοκιβώτιων (Χ/Κ), η οποία αποτελούσε πάντα την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης, τονίζει η ΒΙΣ.
Όπως εξηγεί η εταιρεία,η απόφαση αυτή ελήφθη, επειδή τόσο η δυνατότητα τεχνολογικής αναβάθμισής της μονάδας χαρτοποιίας όσο και αντικατάστασής της με καινούργια, ώστε να καταστεί ποιοτικά και κοστολογικά ανταγωνιστική, δεν είναι εφικτή ούτε βιώσιμη.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΒΙΣ ξεκίνησε την λειτουργία της το 1936 και αποτέλεσε την πρώτη βιομηχανική εταιρεία που είχε σαν αντικείμενο της τη συσκευασία, αξιοποιώντας το πιο έξυπνο και διαχρονικό παγκοσμίως υλικό, το κυματοειδές χαρτόνι.
Το 1971 εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ενώ το 1997 η ΒΙΣ μετεγκαθιστά την παραγωγή της από το κτίριο της οδού Πειραιώς στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.