> Voliotaki: Θέμος:Είναι όντως φοβεροί απατεώνες

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Θέμος:Είναι όντως φοβεροί απατεώνες

Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ «ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ «Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑΜΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ»

του Θέμου Αναστασιάδη-Πρώτο Θέμα
Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι οποίοι εδώ που τα

λέμε πολύ συχνά μετατρέπονται στους χειρότερους εχθρούς σου, από πότε έχει γραφτεί σε οποιοδήποτε Σύνταγμα, είτε σε διακήρυξη αρχών είτε σε οτιδήποτε άλλο ότι το 20% μπορεί και δικαιούται να κάνει κουμάντο στο 80%;
Εναν στους πέντε, άντε στους τεσσεράμισι, για να τ’ αφήσω πλούσια-πλούσια, εκπροσωπεί το ποσοστό που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας βάσει της τεράστιας και πρωτοφανούς αποχής! Οι μεν μπορεί να ψηφίζουν ό,τι θέλουν, πλην όμως οι άλλοι, οι ΠΟΛΛΟΙ, θα πληρώσουν το «μαλλί». Ερχεται! 
Και για να προλάβουμε τα γνωστά, δεν αμφισβητείται η ουσιαστική και τυπική νίκη του μέσα στο πολύπαθο κοινοβουλευτικό σύστημα, αλλά αυτό που εκείνος πρώτος επικαλείται: ότι δηλαδή χρειάζεται την κοινωνική πλειοψηφία! 
Ε, επ’ αυτής της βάσης είναι κομμάτι δύσκολο, όπως θα αποδειχτεί οσονούπω, το 20% να… «ΓΔΑΡΕΙ» το λοιπό 80% και θα συμβούλευα όλους τους ορεξάτους τεχνοκράτες φορομπήχτες που θέλουν να μετονομάσουν τα χαμηλά εισοδήματα των 20.000 ευρώ σε… «προνομιούχα» να το ξανασκεφτούν προτού σηκωθούν και οι νεκροί και αρχίσουν να τους κυνηγούν.
Αλλά για να ξεμπερδεύουμε με το απλό, το κυρίαρχο δεν είναι πότε οι 155 θα γίνουν νομοτελειακά 150, αλλά ότι ήδη σήμερα, με τα 2.000.000 των ψήφων, η κοινωνική μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους συνοδοιπόρους του, δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσει όλα αυτά που υπέγραψε... Ιδίως αν δεν τα πιστεύει!
Φυσικά το αντίστοιχο με βάση την αποχή ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Η Ν.Δ. είναι του 15%, όσοι έχουν 3,5% είναι του 2% κ.ο.κ. - για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Μπορεί ανέκαθεν να υπήρχε αποχή, αλλά όταν στην Ελλάδα των μνημονίων -και ιδίως μετά από τόση πόλωση- αγγίζει το 45%, αλλάζει και η ποιοτική της σύνθεση και η δυναμική της στη ζυγαριά και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητα που νομίζουν ότι θα φέρουν βόλτα οι κυβερνώντες.
Αυτοί που απείχαν τώρα δεν είναι οι συνήθεις «παλιοί» του λευκού-άκυρου που προτιμούν συνειδητά ή από βαρεμάρα να μην πάνε, αλλά βασικά οι απογοητευμένοι και οι απελπισμένοι που τράβηξαν μια μούντζα (με τα δύο χέρια) προς όλες τις κατευθύνσεις και είπαν ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ… στην πιο κομψή του έκφραση. Μέσα τους ίσως παρέλειψαν τα δύο ενδιάμεσα φωνήεντα, ποιος ξέρει… 
Αλλος είπε «άντε Γ(ΕΙ)Α Τσίπρα που μας έβαλες να ψηφίσουμε αντιμνημονιακά και μας έφερες ένα μνημόνιο ΝΑΑΑ», άλλοι το είπαν στη Ν.Δ., που και να θέλει να αλλάξει (θέλει;), το «παλιό» δεν την αφήνει, άλλοι έστειλαν ένα «άντε Γ(ΕΙ)Α» σε μικρότερα κόμματα που αυτοπροβάλλονται ως διαθέσιμοι συνέταιροι… σ’ όποιον έρθει πρώτος (!), με προοπτική πάντα μνημονιακή!
Και όλοι μαζί το είπαν γιατί έτσι κι αλλιώς, όπως το αντιλαμβάνονται, τις αποφάσεις τις πήραν και τις υπέγραψαν πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς. Ε, αν την επόμενη φορά η αποχή πηδήξει ένα ακόμη αντίστοιχο σκαλοπάτι και φτάσει στο 48% και το 51% (γιατί προς τα εκεί πάει), θα ισχυριστούν άραγε οι συνταγματολόγοι, ακόμη και οι πιο συστημικοί, ότι δεν υπάρχει δυσαρμονία πολιτικής εκπροσώπησης και εκλογικού σώματος;
Οχι ότι το 43%-45% με τη σειρά του μπορεί να κατευθύνει τις κινήσεις του 55% που μετείχε στη μνημονιακή ψηφοφορία. Σήμερα κορόνα στο κεφάλι του ο Τσίπρας έχει το Νέο Μνημόνιο και τις ευλογίες αυτών που εκείνος ονόμαζε κατακτητές και των «γερμανοτσολιάδων τους». Με βάση τις κοινωνικές δυνάμεις και τις συμμαχίες που δεν έχει, ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει και πέφτει το ίδιο βράδυ κιόλας (από το πρώτο ραντεβού; 
Α πα πα… πού ’ναι η ανάσα αξιοπρέπειας;) στην αγκαλιά των ΑΝ.ΕΛ. και απ’ ό,τι φαίνεται στο τέλος… πες μου με ποιον ξαναπάς, να σου πω ποιος είσαι. Γιατί, εδώ που τα λέμε, από την όλη χαρωπή συνύπαρξη, μάλλον ο Τσίπρας αρχίζει να φαίνεται πιο πολύ ΑΝΕΛήτης παρά ο Καμμένος… Συριζαίος, σύμφωνα με το live τριτοκοσμικό σκηνικό που είδαμε στη φιέστα της εκλογικής νίκης. Μήπως πια να τους λέμε ΑΛ...ΑΝΕΛ;
Αλέξης - Ανεξάρτητοι Ελληνες. Διότι ο... βασικός ΣΥΡΙΖΑ δεν πολυσυμφωνεί, ε; Στο κάτω-κάτω οι ΑΝΕΛήτες όχι μόνο δεν έκρυψαν, αλλά διαφήμισαν, κατά τον πλέον έντονο μάλιστα τρόπο, το «ποιόν» τους, ενώ ξαφνικά οι Συριζαίοι μάς βγάζουν έναν χαρακτήρα που κάποιοι τον υποψιάζονταν και τον συζητάγανε, αλλά ακόμα και αυτοί εξεπλάγησαν! 
Δεν στερείται συμβολισμού το ότι Πρώτο Πρωί Αριστερά συνέλαβαν έναν ΟΛΟΔΙΚΟ τους συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ και έριξαν «μαύρο» στην ΟΠΕΝ EPT, ΕRΤ OPEN ή όπως αλλιώς έλεγαν το παραμάγαζο, όπου τα ίδια τα στελέχη τους πήγαιναν για προεκλογικό μπλα-μπλα.
Επειδή εκείνος άρχισε τις «λαφαζανιές», τον πήγαν σηκωτό, σύμφωνα με τις πιο κλασικές παραδόσεις των εσωκομματικών σταλινικού τύπου εκκαθαρίσεων; 
Πρώτη μέρα; Ή μήπως δεν μας λέει κάτι το ότι τέθηκαν εκτός κυβέρνησης ή σε έντεχνα περιθωριοποιημένες θέσεις διά της μεθόδου της… προαγωγής όσοι είχαν τολμήσει να ασκήσουν υποψία κριτικής στην παρέα του Μαξίμου εκ των έσω; 
Ο Πανούσης «τιμωρήθηκε» για το γνωστό «ο Αλέξης είναι ένα ΛΑΪΚΟ παιδί που θαμπώθηκε από τον Βαρουφάκη», ενώ ο τύποις οικονομικός στρατηγός  του Δραγασάκης για το ότι «έπαιξε» το όνομά του ως αντικαταστάτης του Τσίπρα σε περίπτωση (οικουμενικής) κρίσης. Το διέψευσε μεν, αλλά όχι αυτομαστιγούμενος όπως θα ’πρεπε.
Να μη μας διαφεύγει επίσης το ότι στελέχη τύπου Αλέξη Μητρόπουλου «εκκαθαρίστηκαν» λίγες ημέρες πριν από την κάλπη, παρά τα «ναι μεν αλλά» της ηγεσίας, με μοχλό παρακρατικούς φορολογικούς μηχανισμούς. 
Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης Μητρόπουλου… ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ το Μαξίμου; Σαν να μην είχε ιδέα ο Πάνος Καμμένος τι ΕΣΤΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Καμμένος και να το ανακάλυψε τώρα! 
Οι πάντες γνώριζαν για τη φορολογική «διαφωνία» Μητρόπουλου - ΣΔΟΕ, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Τσίπρα να τον έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο όσο τον βόλευε ή να του προτείνει να πάει στην τελευταία «τιμητική» θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας! Αμ τον Χαϊκάλη;
Οταν τους κουβάλαγε κρυφά βίντεο δεν είχε την offshore; Κάτι βρωμάει, ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ με το good morning. Και βέβαια με το καλημέρα το μετεκλογικό, αλλά και λίγα 24ωρα πριν έχει ξεσπάσει κύμα θεσμικών παρεκτροπών στο όνομα δήθεν της διαφάνειας και της διαφθοράς τύπου ο (κομματικός) σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και... στοχοποιεί ως συνήθως τα Μέσα. 
Αλλά επ’ αυτού θα υπάρξει συνέχεια, ένθεν κακείθεν. Προς το παρόν ας σκεφτούμε αν μπορεί και αν θέλει ειλικρινά να καταπολεμήσει τη διαφθορά μια κυβέρνηση που παίρνει πίσω στη θέση τους 903 επίορκους και αποδεδειγμένα διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Τότε γιατί να ερευνά τους άλλους; Τους είχε και τους... αποθέωσε. Ο Κατρούγκαλος δίνει παντού το σήμα παρανομήστε  υπέρ μας και θα λάβετε άφεση αμαρτιών! Ποιος μπορεί να εμπιστεύεται πια οιονδήποτε ΘΕΣΜΟ ενός τέτοιου κράτους;
Οσο για το αστείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη διαπλοκή, όλοι όσοι είδαν κανάλια και διάβασαν εφημερίδες την τελευταία εβδομάδα ξεκαρδίζονται. Αλλά όταν έχεις στο πλευρό σου ΜΟΝΟ ΤΟ 20% του λαού, τότε χρειάζεσαι και Διαπλοκή και ΑΝΕΛήτες και κράτος και επίορκους και ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ για να κρατηθείς στη χρυσή καρέκλα και να «ΓΔΑΡΕΙΣ» το υπόλοιπο 80%. Εξ ου και συνήθως η μειοψηφία γίνεται γρήγορα αισχρή μειοψηφία! Πολύ γρήγορα. και πολύ αισχρή.
ΥΓ.: Ολα αυτά, ξέρω-ξέρω, είναι άσχετα με την αδιαμφισβήτητη εκλογική επιτυχία ΣΥΡΙΖΑ για την οποία τους αξίζουν μεγαλόψυχα συγχαρητήρια: είναι όντως φοβεροί απατεώνες.