> Voliotaki: Δεν είμαστε κόμμα δραχμής, λέει ο Λαφαζάνης...

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν είμαστε κόμμα δραχμής, λέει ο Λαφαζάνης...


«Βεβαίως δεν είμαστε κόμμα δραχμής. Το νόμισμα είναι το μέσο, μακάρι να μπορούσαμε να ανατρέψουμε τη λιτότητα μέσα στην Ευρωζώνη.


Μπορεί ένα κόμμα να συγκροτείται στην βάση ενός νομίσματος. Είμαστε ένα μέτωπο δυνάμεων που θέλει να σταματήσει τη λιτότητα και το ξεπούλημα της χώρας. 

Θέλουμε να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό. 

Είναι μαύρη τρύπα που δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομία», ανεφερε νωρίτερα ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του προς τον ραδιοσταθμό "Alpha 9,89".

«Εκφράζουμε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό ρεύμα στην κοινωνία, που δεν θέλει να βλέπει την Ελλάδα να καταστρέφεται επειδή δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση . 

Όλα τα βέλη στρέφονται τώρα σε βάρος της ΛΑ.Ε και το πρόσωπό μου. 

Βάλλεται η ΛΑ.Ε από το ευρωπαϊκό και εγχώριο κατεστημένο. Η ΛΑ.Ε είναι η μόνη δύναμη η οποία έχει εναλλακτική λύση με αρχή, μέση και τέλος», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε τους Έλληνες «σκλάβους» και σημείωσε ότι «Οι κυβερνήσεις είναι σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων. Και στην δικτατορία έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα. Η τρόικα καθορίζει ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία. Έχουμε φτάσει σε σημείο νεοαποικιοποίησης».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» και ανέφερε: «οι δημοσκοπήσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφονται γιατί δεν μπορούν να συλλάβουν τις διεργασίες που γίνονται στην κοινωνία και πέφτουν συνεχώς έξω, ενώ εντάσσονται και σε πολιτικές σκοπιμότητες.  

Ο λαός και η νεολαία βλέπει στις δημοσκοπήσεις ένα συστημικό αποτέλεσμα. Δεν τους απαντά ή απαντά ψεύτικα και ειρωνικά.  Για άλλη μία φορά οι δημοσκόποι και οι δημοσκοπήσεις θα τρίβουν τα μάτια τους».

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι «ο δρόμος που ακολουθεί  είναι πάλι λάθος. Δεν αφουγκράζεται τι θέλει ο ελληνικός λαός», ενώ ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τον Δ.Κουτσούμπα απάντησε: 

«Δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν στην Αριστερά. Μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ αλλά υπάρχει και η συγκυρία. 

Η Αριστερά πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να αντισταθεί. Εμείς αυτή την ιστορική πρόσκληση απευθύνουμε».

Ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε ότι «ο Μανώλης Γλέζος είναι ξεχωριστή περίπτωση». «Καταθέτει ευθαρσώς την άποψή του και γίνεται δεκτή. Είναι σύμβολο. 

Εμείς είμαστε σε διάλογο μαζί του. Ο Μ. Γλέζος θα κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο και τον ελληνικό λαό», είπε.