> Voliotaki: Βαρουφάκης: Mε παρουσίασαν εξαρχής ως τρελό που θέλει χρήματα από τους Γερμανούς

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Mε παρουσίασαν εξαρχής ως τρελό που θέλει χρήματα από τους Γερμανούς


«Τα ΜΜΕ με παρουσίασαν εξαρχής ως έναν τρελό που θέλει από τους Γερμανούς χρήματα. Τα λόγια μου δεν έχουν φθάσει στη γερμανική κοινή γνώμη», επισημαίνει στην ιστοσελίδα της γερμανικής Die Zeit ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι αισθάνεται στενά συνδεδεμένος με τη Γερμανία και ότι τον έχει επηρεάσει στα νεανικά του χρόνια.

Όπως εξηγεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τη γερμανική γλώσσα την άκουγε από τη μητέρα του που ήταν καθηγήτρια Γερμανικών. «Επί δικτατορίας, μεγάλωσα με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Ήταν μία φωνή ελευθερίας».

«Τη δεκαετία του '70, πολλά καλοκαίρια τα περάσαμε στις γερμανικές και τις αυστριακές Άλπεις. Υπάρχει μάλιστα και μία οικογενειακή ταινία όπου συνομιλώ με φίλους στα γερμανικά» συμπληρώνει.

Όσον αφορά στη γερμανική μουσική λέει: «Στα νιάτα μου, η Νίνα Χάγκεν ήταν η ηρωίδα μου».

'Όταν η δημοσιογράφος της Die Zeit τον ρωτάει για το περίφημο «προτεταμένο δάχτυλο», τότε απαντάει: «Δεν θυμάμαι ακριβώς...». Όπως συμπλήρωσε, δεν είναι το στυλ του μία τέτοια χειρονομία. Ο ίδιος παραδέχτηκε ακόμη ότι ρώτησε τρία άτομα που ήταν παρόντες. «Το ένα άτομο υποστήριξε ότι έκανα την χειρονομία και τα άλλα δύο ότι δεν το έκανα».