> Voliotaki: Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον Βαρουφάκη. Ξαφνικά ΟΛΟΙ συνασπίζονται εναντίον του Βαρουφάκη. ΞΕΦΤΙΛΑ!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον Βαρουφάκη. Ξαφνικά ΟΛΟΙ συνασπίζονται εναντίον του Βαρουφάκη. ΞΕΦΤΙΛΑ!


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη όπως είχε προαναγγείλει διαβίβασε στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τις δύο μηνυτήριες αναφορές του προέδρου του κόμματος Τελεία και δήμαρχου Στυλίδας Αποστόλου Γκλέτσου και του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλου κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ελληνική δικαιοσύνη ενεργοποιήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το περίφημο πλέον plan b Βαρουφάκη που επιβεβαιώθηκαν από το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο. Η κ. Γκουτζαμάνη διαβίβασε τις δικογραφίες στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, καθώς η εισαγγελία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καμία έρευνα για βουλευτές.

Σημειώνεται ότι οι δικογραφίες δεν αφορούν το plan B του κ. Βαρουφάκη και τα σχέδιά του για «χάκινγκ» ΑΦΜ και τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Τα σενάρια πιθανής παρέμβασης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξετάσθηκαν εκτενώς κατά την διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης υπό την προεδρία της Εισαγγελέως Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη της εισαγγελίας.

Δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι επικράτησε το σενάριο εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ως προς το πρόσωπο του κυρίου Βαρουφάκη και συνακόλουθα της διαβίβασης του σχετικού φακέλου στη Βουλή για τα δέοντα, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αναμένεται συνεδρίαση της Επιτροπής και ακολούθως, ψηφοφορία στην Ολομέλεια για άρση ασυλίας του κ. Βαρουφάκη