> Voliotaki: Στην υγειά των κορόϊδων: Λιμοκτονούμε εμείς για να τρώνε οι Γερμανοί

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Στην υγειά των κορόϊδων: Λιμοκτονούμε εμείς για να τρώνε οι Γερμανοί

Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώνονται όσοι λένε ότι οι μοναδικοί που ευεργετώνται από την οικονομική κρίση χρέους είναι η Γερμανία. 

Η παραδοχή έρχεται από την ίδια την bundesbank που σημειώνει ότι τα γερμανικά νοικοκυριά είναι πιο πλούσια από ποτέ καθώς η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 140 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2015.

Σε ένα περιβάλλον κρίσης, η μοναδική χώρα που βλέπει να ανθίζει οικονομικά είναι οι "δερβεναγάδες" της Ευρώπης που έχουν υποχρεώσει όλο το Νότο σε οικονομική υποδούλωση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, η σημαντική αύξηση της περιουσίας των γερμανικών νοικοκυριών αποδίδεται στην βελτίωση της αγοράς εργασίας.

Συνολικά, ο πλούτος των Γερμανών ανήλθε τους πρώτους τρεις μήνες του 2015 στα 5,212 τρισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,8% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, περιουσιακά στοιχεία όπως μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις και ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν αξία 53 δισ. ευρώ, ενώ η αξία των αμοιβαίων κεφαλαίων φθάνει τα 87 δισ. ευρώ.

Βάσει της ίδιας μελέτης, προκύπτει ότι η εξάρτηση των γερμανικών νοικοκυριών αυξήθηκε κατά μόλις 0,2%. Τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν από γερμανικές τράπεζες και αφορούσαν αγορά κατοικίας.

Στην υγειά των κορόιδων λοιπόν...