> Voliotaki: Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα στη Στυλίδα

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα στη Στυλίδα

stylida1Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη» ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Καλιμάνη, στις 21 Φεβρουαρίου.
Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά την περίπτωση της «Σέχτας Επαναστατών» που τρομοκρατική οργάνωση «συστήνεται» με δολοφονικό χτύπημα.
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζεται με τη χρονική στιγμή που επέλεξαν τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης να αναλάβουν την ευθύνη της επίθεσης, μια μέρα δηλαδή μετά τη σύλληψη των Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη στη Νέα Αγχίαλο.

Η Αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων που βρέθηκαν στο διώροφο σπίτι όπου κρύβονταν οι συλληφθέντες, για να διαπιστώσει αν συνδέονται με την επίθεση στον αρχιφύλακα.
Η μαφιόζικη εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού είχε γίνει χωριό Κουβέλα της Στυλίδας. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της μητέρας του άτυχου άνδρα και του επιτέθηκαν μόλις βγήκε από αυτό, πέρασε απέναντι το δρόμο και μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει για κυνήγι, γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου.
Το θύμα είχε δεχθεί 40 σφαίρες από καλάσνικοφ και πιστόλι στο κεφάλι και το θώρακα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.