> Voliotaki: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ!

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, με θέμα τις εκροές καταθέσεων, την κεφαλαιακή επίπτωση στις συστημικές τράπεζες και την πορεία του ΑΕΠ.

Η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η μη επίτευξη συμφωνίας φέρνει ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, κάνει λόγο για κλίμα απόλυτης στασιμότητας, έως και κατάρρευσης της πραγματικής
οικονομίας, ενώ επισημαίνει ότι καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες, με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να έχει υποβαθμιστεί κατά τρεις βαθμίδες από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

«Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατακόρυφη αύξηση του κινδύνου χώρας (country risk), αφού η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις επικινδυνότητας, ανάμεσα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Ουκρανία, γεγονός που συνεπάγεται την περιθωριοποίηση της χώρας από Έλληνες και ξένους επενδυτές», τονίζει η κ. Μπακογιάννη.

Συνεχίζοντας, εκτιμά ότι όλα τα παραπάνω προκαλούν έλλειμμα εμπιστοσύνης, ασφυξία στην αγορά και οδηγούν σε στάση πληρωμών στην πραγματική οικονομία.

Απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομίας, η κ. Μπακογιάννη διερωτάται σε τι ποσό ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σχόλιο της cassandras:Ντόρα δεν σε είδαμε να έχεις την ίδια ευαισθησία για το αδήλωτο εκατομμυριάκι ευρώ του Ισίδωρου,του άντρα σου λέμε!Όπως δεν είδαμε και το ίδιο ενδιαφέρον στην εκροή των χρημάτων του Γκίκα Χαρδούβελη. Εχθές ο αδερφός υπέπεσε σε γκάφα,σήμερα ακολουθεί η ψηλή! Τι γίνεται σε αυτή την οικογένεια;