> Voliotaki: Iskra: Οι Θεσμοί εκβιάζουν την κυβέρνηση να…

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Iskra: Οι Θεσμοί εκβιάζουν την κυβέρνηση να…

Καμία υποχώρηση στους εκβιασμούς των Θεσμών, λέει το iskra που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Μάλιστα στο άρθρο χαρακτηρίζονται ανησυχητικές οι πληροφορίες για τις αποκρατικοποιήσεις ΟΛΠ, αεροδρομίων και ΟΔΙΕ.

Κατά το iskra δεν υπάρχει δίλημμα χρηματοπιστωτική ασφυξία ή μέτρα, πρόκειται για ψευτοδίλημμα, όπως αναφέρει το άρθρο καθώς η κυβέρνηση πρέπει να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και να αναζητήσει εναλλακτικούς δρόμους.


Απόσπασμα του κειμένου στο iskra:

“Απέναντι στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των περιβόητων «θεσμών» αλλά και των πολτικο-οικονομικών ελίτ η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει αυξημένη ετοιμότητα και όχι απλά να αποκρούσει με κάθε τρόπο τις πιέσεις αλλά να εφαρμόσει χωρίς εκπτώσεις ένα προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμά προς όφελος του λαού και του τόπου.

Οι εκβιασμοί αυτή βασισμένοι στο «νεοαποικιακού» τύπου ψευτοδίλημμα χρηματοπιστωτική ασφυξία ή αντιλαϊκά μέτρα δεν πρέπει να οδηγήσουν σε υποχώρηση.

Η ελληνική κυβέρνηση τιμώντας την λαϊκή εντολή για απαλλαγή από την ξένη κηδεμονία, καλείται να επιλέξει νέους εναλλακτικούς προοδευτικούς δρόμους, ώστε να οδηγήσει σε έναν νέο κοινωνικό μετασχηματισμό προς όφελος της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σύμφωνα , πάντως, με πολιτικούς αναλυτές, έντονο προβληματισμό και ανησυχίες γεννούν οι πληροφορίες που θέλουν να έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων και του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).”