> Voliotaki: Οι "βόμβες" σε ΑΤ Ιτέας και εισαγγελέα Μόκκα που πρόδωσαν τους συλληφθέντες!

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι "βόμβες" σε ΑΤ Ιτέας και εισαγγελέα Μόκκα που πρόδωσαν τους συλληφθέντες!

Γενετικό υλικό που βρέθηκε, προδίδει την συμμετοχή των δύο συλληφθέντων στα "χτυπήματα" τρομοκρατίας στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας και στον "εκρηκτικό" φάκελο που στάλθηκε στον εισαγγελέα Δημήτρη Μόκκα.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις που σχετίζονται άμεσα με την τρομοκρατία.

Πρόκειται για δύο άντρες που πιάστηκαν στην Αθήνα, και ειδικότερα στην περιοχή του Γαλατσίου και του Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες χαρακτηρίζεται ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βρεθεί γενετικό υλικό το οποίο συνδέει τους συλληφθέντες με "χτυπήματα" του παρελθόντος και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, καθώς επίσης και στην αποστολή "εκρηκτικού" φακέλου στον εισαγγελέα Δημήτρη Μόκκα.

Οι υποθέσεις - κλειδί

1) Τη συνεργασία της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό επιβεβαίωσε η ανακάλυψη γενετικού υλικού στα υπολείμματα της βόμβας που εστάλη στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας το καλοκαίρι του 2014, ενέργεια για την οποία οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξή τους.

Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που οι τρομοκράτες είχαν κρύψει σε βιβλίο και έστειλαν ταχυδρομικώς στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, είχε βρεθεί DNA του δραπέτη εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

2) Κάποιους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013, ένας φάκελος που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό εστάλη στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Μόκκα.

Στόχος τρομοκρατών φαίνεται πως έγινε ο ειδικός εφέτης ανακριτής που δίκαζε τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αναλυτικότερα, ο κ. Δημήτρης Μόκκας έλειπε για διακοπές και επέστρεψε στο σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Σκοπέλου στο Χολαργό. Η γειτόνισσα του που μάζευε την αλληλογραφία του τον επισκέφτηκε να του τη δώσει.

Ανάμεσα στους φακέλους όμως υπήρχε κι ένας στον οποίο ως αποστολέας εμφανίζονταν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. Ο κ. Μόκκας αντιλήφθηκε τον ύποπτο φάκελο και τον πέταξε κάτω με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη.

Τέλος, ταύτιση του γενετικού υλικού υπάρχει και στην επίθεση που είχε σημειωθεί στην ΔΟΥ Κορυδαλλού.