> Voliotaki: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρισάγιο για τα θύματα του Norman Atlantic

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρισάγιο για τα θύματα του Norman Atlantic

Με ένα τρισάγιο και αφήνοντας τριαντάφυλλα στην επιφάνεια της θάλασσας του Θερμαϊκού Κόλπου τίμησαν σήμερα τη μνήμη των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic συγγενείς, οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων και πολίτες στην προβλήτα Α' του λιμανιού Θεσσαλονίκης.

Τη συγκέντρωση, που είχε ταυτόχρονα χαρακτήρα εκδήλωσης διαμαρτυρίας σε σχέση με τις συνθήκες ελέγχου σε οχηματαγωγά πλοία, διοργάνωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), σύμφωνα με...
τη διοίκηση της οποίας οι αρχές δυστυχώς δεν μεριμνούν για επαρκείς ελέγχους στα πλοία που μεταφέρουν βαρέα οχήματα, όπως λεωφορεία ή φορτηγά.

Οι παρευρισκόμενοι προσευχήθηκαν για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των τραγικών γεγονότων τής 28ης Δεκεμβρίου και εξέφρασαν την ευχή να βρεθούν όσοι εξακολουθούν να αγνοούνται, 35 ημέρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο Norman Atlantic.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, στις 17 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία 35-40 φορτηγών στην εθνική οδό, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Φορτηγού, ξεκίνησε από την περιοχή της Κεντρικής Λαχαναγοράς και κατέληξε σε συγκέντρωση στα διόδια των Μαλγάρων, όπου οι οδηγοί σήκωσαν πένθιμα πανό. Πολλοί από τους επιβάτες του Norman Atlantic ήταν οδηγοί φορτηγών ή βυτιοφόρων και ταξίδευαν κάνοντας τη δουλειά τους.