> Voliotaki: Μοναδικά ξενοδοχεία για επιχειρηματικές συναντήσεις

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μοναδικά ξενοδοχεία για επιχειρηματικές συναντήσεις

Τα επιχειρηματικά ταξίδια συνοδεύονται συνήθως από πολύωρα, κουραστικά και πολλές φορές παντελώς βαρετά meeting.

Βέβαια, όσο ανεβαίνει το… budget μιας συνάντησης, τόσο καλυτερεύουν τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν αυτές τις επιχειρηματικές συναθροίσεις.

Τι σημαίνει όμως ένα «καλό» business ξενοδοχείο, πέρα φυσικά από free Wi-Fi και πλούσιο πρωινό μπουφέ;...


Κάποια προσφέρουν σπουδαίες συλλογές έργων τέχνης και άλλα μαθήματα του κώδικα συμπεριφοράς στην Ιαπωνία. Φυσικά, τα παρακάτω ξενοδοχεία απευθύνονται μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στελέχη πολυεθνικών που έχουν κάνει δεύτερη ζωή τους τα ταξίδια ανά τον κόσμο.

Ας πάρουμε όμως μια γεύση για το τι σημαίνει executive travelling, μέσα από μια λίστα μερικών από τα καλύτερα business ξενοδοχεία στον κόσμο:

1. The Ritz-Carlton – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα



Βρίσκεται στην «καρδιά» του οικονομικού κέντρου του Ντουμπάι. Ξεχωρίζει για την μεγάλη συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει (130 κομμάτια), με πιο δημοφιλές έκθεμα έναν καρχαρία από αλουμίνιο μήκους 3 μέτρων, που κοσμεί τον καταρράκτη στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Η διαμονή στοιχίζει από 306 δολάρια τη βραδιά.

2. Trident, Nariman Point – Μουμπάι, Ινδία



Ένα από τα πιο κοινά παράπονα των «business travelers» είναι ότι δεν έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις πόλεις που επισκέπτονται.

Κάτι που δεν ισχύει για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου Trident στη Μουμπάι, και ιδιαίτερα για όσους μένουν σε αυτό τουλάχιστον για τρία βράδια, μιας και το ξενοδοχείο τους προσφέρει δωρεάν αυτοκίνητο και σοφέρ για τέσσερις ώρες.

Η διαμονή στοιχίζει από 176 δολάρια τη βραδιά.

3. Europa Hotel – Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία




Το 272 δωματίων ξενοδοχείο Europa Hotel στο Μπέλφαστ διαθέτει το δικό του κήπο στην ταράτσα, όπου καλλιεργούνται διάφορα βότανα και λαχανικά, τα οποία φυσικά οι επισκέπτες γεύονται μέσα από τα πιάτα του εστιατορίου του καθώς και στα ιδιαίτερα κοκτέιλ του μπαρ.

Η διαμονή στοιχίζει από 72 δολάρια τη βραδιά.

4. The Crawford Hotel – Ντένβερ, Κολοράντο 




Το ξενοδοχείο The Crawford Hotel άνοιξε μέσα στο σταθμό Union Station του Ντένβερ, μετά από μια ανακαίνιση 54 εκατ. δολαρίων. Μερικά από τα «ατού» το ξενοδοχείου αποτελούν η δωρεάν χρήση αυτοκινήτου σε μια ακτίνα 2 μιλίων από το ξενοδοχείο, καθώς επίσης και iPads στα δωμάτια.

Η διαμονή στοιχίζει από 289 δολάρια τη βραδιά.

5. Fairmont The Queen Elizabeth – Μόντρεαλ, Καναδάς




Ενδείκνυται για τα επιχειρηματικά στελέχη που λατρεύουν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το τρέξιμο. Το ξενοδοχείο διαθέτει ειδικό «running concierge», ο οποίος είναι καταξιωμένος τριαθλητής και προτείνει τις ιδανικές διαδρομές ανάλογα με το επίπεδο του κάθε επισκέπτη.

Η διαμονή στοιχίζει από 150 δολάρια τη βραδιά.

6. Palace Hotel Tokyo –Τόκιο, Ιαπωνία



Η ιαπωνική κουλτούρα διαφέρει πολύ από αυτή της Δύσης. Για το λόγο αυτό το ξενοδοχείο Palace Hotel Tokyo αποφάσισε να εισάγει ένα πακέτο «Cultivating Tokyo» στις προσφερόμενες υπηρεσίες, που δεν είναι άλλο από μια συνεδρία διάρκειας 4 ωρών γύρω από την ιαπωνική εθιμοτυπία.

Η διαμονή στοιχίζει από 464 δολάρια τη βραδιά.

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στη στήλη Travel του CNN.