> Voliotaki: Σε κατάσταση συναγερμού η Άρτα από τις καταιγίδες

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σε κατάσταση συναγερμού η Άρτα από τις καταιγίδες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Νομός Άρτας, καθώς σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τεράστια προβλήματα.

Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων εντοπίζεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου ο ποταμός Κομποτέικος αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου υπερχείλισαν και παράσυραν γέφυρες.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, τεράστιες εκτάσεις...
έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και μονάδες. Επίσης πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πρόβλημα φαίνεται ότι δημιουργείται και με το φράγμα στο Πουρνάρι, όπου η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα. Σημειώνεται ότι οι περιοχές Κόπραινα και Συκιές βρίσκονται κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Το μεσημέρι συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, έχει συγκαλέσει το απόγευμα έκτακτο ΣΝΟ και δεν αποκλείεται να κηρύξει το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.