> Voliotaki: Κουτσούμπας: Πάμε σε εκλογές - Δεν βρίσκονται οι 180

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κουτσούμπας: Πάμε σε εκλογές - Δεν βρίσκονται οι 180

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», εκτίμησε ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και ειδικά υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, δεν θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, στην τρίτη ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σε ότι αφορά δε αυτές, είπε ότι δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, καθώς για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο προς όφελος...
του λαού, πρέπει ο ίδιος ο λαός να δρομολογήσει συνολικές ανακατατάξεις, και ένα βήμα στην κατεύθυνση αυτή συνιστά η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στην Βουλή και στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

«Ζητάμε ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, η οργή του για την κυβέρνηση είναι δικαιολογημένη, το ζήτημα όμως είναι να δώσει και τα σωστά μηνύματα, ώστε να μην έχουμε άλλες χαμένες τετραετίες και ΄κοψοχέρηδες΄» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορά στην υπόθεση Χαϊκάλη

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, είπε ότι οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν άμεσα, προσθέτοντας ότι «μας απασχολεί η δυσωδία, ωστόσο κρατάμε ΄μικρό καλάθι΄».

Τόνισε ότι όλα αυτά τα οποία έχουν επαναληφθεί σε περιόδους που οξύνεται η διαμάχη για την καρέκλα της εξουσίας, δικαιολογημένα ο λαός τα βλέπει με καχυποψία, επισήμανε τον αποπροσανατολισμό που δημιουργείται όταν «βλέπουμε μόνο την επιφάνεια» και υπογράμμισε ότι δεν αρκούν οι αλλαγές προσώπων, διότι κατά καιρούς έχουν αλλάξει πρόσωπα, αλλά συνεχίζεται η ίδια πολιτική.

ΣΥΡΙΖΑ όπως... ΝΔ;

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στο τέλος την ίδια πολιτική με αυτή την κυβέρνησης, είπε ότι τα κόμματα δεν είναι το ίδιο, ούτε έχουν ταυτόσημες πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης, με τις διαφορές τους, όμως, να μην βρίσκονται σε στρατηγικής σημασίας θέματα.