> Voliotaki: Τσίπρας: Μην περιμένετε από εμάς υπογραφές ντροπής

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: Μην περιμένετε από εμάς υπογραφές ντροπής

Ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα είπε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υπογράψει όπως λέγεται πως απαιτούν οι δανειστές.

Από το βήμα της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα συνυπογράψει όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα. Και πρόσθεσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα.


«Επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μπορεί τα σκυλιά να ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά», διεμήνυσε Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και την τρόικα, τονίζοντας ότι «σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με τα δημοκρατικά όπλα, θα δοθεί μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να βρεθεί στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας με την ετυμηγορία του.

«Ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Ο δρόμος της αντίστασης, της ανατροπής, της ρήξης, της αλλαγής, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βγάλει τη χώρα και τους ανθρώπους από το φαύλο κύκλο της απόγνωσης».

Ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του εξέφρασε την εκτίμηση ότι, η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας μεγάλης αλλαγής, που έρχεται μέσα από την κοινωνία ,ενώ κάλεσε όλους να συμμετέχουν «μαζί» στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.