> Voliotaki: Μήνυση Μελά κατά Σούκουρη για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μήνυση Μελά κατά Σούκουρη για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του μέλους ή στελέχους της ΝΔ κ. Σουκούρη και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, της βουλευτού του ίδιου κόμματος (ΑΝΕΛ) Σταυρούλας Ξουλίδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Ξουλίδου, ο κ. Σουκούρης της είπε πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Μελάς «τα είχε ήδη πάρει».


Όπως είναι γνωστό, η κ. Ξουλίδου έχει καταγγείλει ότι «γαλάζιο στέλεχος της πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, ανέφερε η εν λόγω βουλευτής ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε πως «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Όσα είπε η κ. Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Εξάλλου, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κ. Ξουλίδου επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες της με το στέλεχος -ή μέλος- της ΝΔ που φέρεται να της πρότεινε χρήματα για να ψηφίσει υπέρ της όποιας κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησαν αρκετό καιρό, συνήθως γίνονταν μέσω Facebook αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά και πως η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο συνομιλητής της, τη ρώτησε κατά πόσον θυμάται την πρότασή του πριν της «αποκαλύψει» πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς «τα είχε ήδη πάρει».

Κληθείσα η κ. Ξουλίδου να κατονομάσει τον συνομιλητή της δήλωσε ότι το όνομα έχει ήδη διαρρεύσει, πρόκειται για τον κ. Σουκούρη, μέλος ή στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Μελάς στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην κ. Κουτζαμάνη υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο ζήτημα, ενώ χαρακτηρίζει ψευδή, αισχρά και κατευθυνόμενα τα όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του. Ακόμη, τονίζει ότι όλα αυτά σε βάρος του κρύβουν σκοπιμότητα.

Τέλος, ο κ. Μελάς ζητάει από την κ. Κουτζαμάνη την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.