> Voliotaki: Στη φάκα οι ληστές που πυροβόλησαν δικηγόρο στην Πεντέλη

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Στη φάκα οι ληστές που πυροβόλησαν δικηγόρο στην Πεντέλη

Ένας 27χρονος και ένας 29χρονος οι δράστες της επίθεσης

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ληστεία σε βάρος 60χρονου δικηγόρου, που διαπράχθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Δράστες είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το πρωί στην περιοχή των Αχαρνών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε...
ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες το πρωί της 3ης Νοεμβρίου μετέβησαν στην Πεντέλη, έξω από το σπίτι του 60χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν, την στιγμή που εξερχόταν της οικίας του και τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει τσάντα, που περιείχε χρήματα και διάφορα άλλα έγγραφα.

Στη συνέχεια ο 29χρονος, ενεργώντας με ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε με το πιστόλι που κρατούσε τον 60χρονο στο κεφάλι και διέφυγε με τον συνεργό του.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πτυσσόμενο στιλέτο και σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και για την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζονται.