> Voliotaki: Τριαντάφυλλος Μαραγγός: Ένας bodybuilder, «φύλακας άγγελος» της Αρχιεπισκοπής

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τριαντάφυλλος Μαραγγός: Ένας bodybuilder, «φύλακας άγγελος» της Αρχιεπισκοπής


Βρισκόταν επί χρόνια στο πλευρό του Χριστόδουλου - Έχει κατακτήσει τρεις φορές χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς και έναν τίτλο «Mr Universe» στην Κορέα.

Η εικόνα του μπορεί να τρομάζει, αλλά όποιος τον γνωρίζει καλά, μιλά με τα καλύτερα λόγια. Ο λόγος για τον Τριαντάφυλλο Μαραγγό, τον «καλοκάγαθο γίγαντα» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως τον αποκαλούν.

Ο Τριαντάφυλλος, εδώ και περίπου 14 χρόνια καλημερίζει με ευγένεια και χαμόγελο τους κληρικούς και τους λαϊκούς στην είσοδο του «στρατηγείου της Εκκλησίας», στην οδό Αγίας Φιλοθέης.

Ο φρουρός της Αρχιεπισκοπής, διατηρεί αυτό το πόστο από την εποχή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου και υπάγεται διοικητικά στην ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονο όμως παίρνει τη μια διάκριση μετά την άλλη στο bodybuilding. Έχει κατακτήσει τρεις φορές χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς και έναν τίτλο «Mr Universe» στην Κορέα.

«Ο μακαριστός Χριστόδουλος πρόλαβε τις συμμετοχές μου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2000 και του 2002, καθώς και το Παγκόσμιο της Γερμανίας, το 2005. Θυμάμαι, λοιπόν ότι κάθε φορά που με έβλεπε να έχω αδυνατίσει, μου έκανε την ίδια ερώτηση χαμογελαστός:

Πάλι δίαιτα κάνεις, Τριαντάφυλλε; Πάλι για αγώνες ετοιμάζεσαι;», αναφέρει μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και συνέχισε λέγοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος πάντα τον στήριζε.