> Voliotaki: Αφού τα ελληνικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θριαμβεύουν, γιατί πέφτει η μετοχή τους;

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αφού τα ελληνικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θριαμβεύουν, γιατί πέφτει η μετοχή τους;

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα των Financial Times για την αποτυχία 3 ελληνικών τραπεζών στα τεστ αντοχής (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η έγκυρη εφημερίδα τονίζει ότι οι 3 από τις 4 ελληνικές τράπεζες απέτυχαν και στη συνέχεια εξηγεί ότι τα αποτελέσματα των τεστ μπορούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να θεωρηθούν λιγότερο αρνητικά από όσο μοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση.

Ας δούμε κι ένα αντίστοιχο ρεπορτάζ από το Έθνος. Η εφημερίδα, όπως και το 90% των ελληνικών ΜΜΕ, χρησιμοποιεί τον τίτλο «Πέρασαν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες» και μόνο δευτερευόντως αναφέρει ότι στην πραγματικότητα δεν τα πέρασαν.



Αντί κάποιου άλλου σχολίου, να ένα ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής πριν λίγο:

Στο ταμπλό η συχνότητα των συναλλαγών σήμερα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο, με την Eurobank να έχει διακινήσει περί τα 40 εκατ. τεμάχια, κινούμενη με απώλειες -2,37% στα 0,2880 ευρώ.Στην Alpha Bank ΑΛΦΑ-6,23% οι απώλειες φτάνουν το 2,62% στα 0,5940 ευρώ, με όγκο συναλλαγών στα 32 εκατ. τεμάχια. Στην Πειραιώς έχουν διακινηθεί 23 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να κινείται με απώλειες 1,54% στα 1,28 ευρώ και την Εθνική στο -4,33% και στα 2,21 ευρώ με όγκο συναλλαγών στα 11, εκατ. τεμάχια.

Πώς γίνεται να τα πηγαίνουν τόσο καλά οι ελληνικές τράπεζες και ακόμα και οι ελάχιστοι βραχυπρόθεσμοι ξένοι επενδυτές που προσέλκυσαν να πουλάνε σήμερα τις μετοχές τους; Γιατί δεν έχει βρεθεί ένας σοβαρός ξένος επενδυτής να βάλει τα λεφτά του; Μήπως επειδή οι Financial Times τα λένε ελαφρώς καλύτερα από το Έθνος;

Από parapolitiki