> Voliotaki: Ο Ανδρέας Ψυχάρης θα είναι αρχηγός της ΝΔ την Άνοιξη του 2015;

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο Ανδρέας Ψυχάρης θα είναι αρχηγός της ΝΔ την Άνοιξη του 2015;

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Θα μπορούσε ο Ανδρέας Ψυχάρης να διαδεχθεί τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, μετά από μία εκλογική συντριβή του κόμματος-όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές; Αν λέγαμε ότι ο Ανδρέας ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη μέρα...
θα βρισκόμασταν εντός πραγματικότητος. Είναι βλέπετε και η μετάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες που ανοίγει τον δρόμο στον νεαρό πολιτικό για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το οποίο σήμερα παραπαίει αναζητώντας ταυτότητα.
Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις δίνουν σήμερα στη ΝΔ ένα ποσοστό που κυμαίνεται ανάμεσα στο 13-15% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη εκτιναχθεί στο 42%.
Η κυβέρνηση χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της καθώς ο Βενιζέλος αισθάνεται την πίεση του Ποταμιού και είναι αποφασισμένος για ηρωική έξοδο από την συγκυβέρνηση ώστε να συσπειρώσει τους πασόκους.
Η μοναδική ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά και σ΄αυτή την κατεύθυνση κινείται πλέον ο Βενιζέλος.
Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν πως ο Βενιζέλος πιέζει τον Σαμαρά για προκήρυξη εκλογών ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα.
Οσο για τον Ανδρέα Ψυχάρη, έχει το χρόνο με το μέρος του.
Ο ίδιος σημειώνει στο βιογραφικό του>
Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1967.
Είμαι κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο Duquesne των Η.Π.Α. και μιλώ άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία στο Ναυτικό (1989-1991).
Υπηρέτησα στο Διπλωματικό Σώμα επί 19 χρόνια. Κατά το διάστημα αυτό, μεταξύ άλλων, διετέλεσα Πρόξενος στο Γενικό Προξενείο του Λονδίνου, υπηρέτησα στις Πρεσβείες της Ελλάδας στη Λευκωσία και στην Ουάσινγκτον, ενώ το 2005 ίδρυσα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλώριδα (Η.Π.Α.), όπου και διετέλεσα Γενικός Πρόξενος της χώρας μας μέχρι και το 2009. Στη συνέχεια υπηρέτησα ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, απ’ όπου επέστρεψα το Φθινόπωρο του 2011 στην Αθήνα, αποδεχόμενος την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβω τη θέση του Διπλωματικού του Συμβούλου.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 οι πολίτες της Αθήνας με εξέλεξαν Βουλευτή. Επανεξελέγην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, συμμετέχω στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, καθώς και στην Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Είμαι, επίσης, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σουηδίας.
Είμαι παντρεμένος με την Άνα, με την οποία έχουμε δυο παιδιά, τον Σταύρο και τη Μέλια.
kourdistoportocali