> Voliotaki: Παπαμιμίκος για Τζιτζικώστα: Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές - Εισηγείται σενάρια ανωμαλίας για τον ΠτΔ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Παπαμιμίκος για Τζιτζικώστα: Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές - Εισηγείται σενάρια ανωμαλίας για τον ΠτΔ

Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας την απουσία του περιφερειάρχη από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, στη Χαλκιδική, αλλά τις δηλώσεις του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε: "Πριν δυο χρόνια, ο κ. Τζιτζικώστας πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ.
Τώρα λέει ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι. Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Για να τελειώνουμε: Την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι! Ή την κρατάς ή τη γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει."

Επιπλέον, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολίασε το γεγονός ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν προσήλθε στην επετειακή εκδήλωση του κόμματος στην Χαλκιδική λέγοντας "Ο κ. Τζιτζικώστας είναι μέλος της ΝΔ και, εξ’ οφίτσιο, ως Περιφερειάρχης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Του εστάλη πρόσκληση και ο ίδιος προσωπικά, την Τετάρτη στις 25 του μηνός, ζήτησε να του σταλεί και προσωπική πρόσκληση στο προσωπικό του e-mail, πράγμα που έγινε. Και επιβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι θα συμμετάσχει. Τι μπορεί να άλλαξε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο και δεν ήρθε στις εκδηλώσεις της Χαλκιδικής μόνο ο ίδιος το ξέρει".

Παράλληλα, ο 35χρονος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής τη Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: "Ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης δεν έγινε το Μάιο του 2014. Έγινε Περιφερειάρχης δυο χρόνια πριν, με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος. Τον άκουσα να λέει ότι η ΝΔ δεν υπηρετεί τις ιδρυτικές αρχές της, τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Θεωρεί τον εαυτό του πάνω από όσους ήταν στην εκδήλωση; Και στην εκδήλωση αυτή, πέρα από τον Α. Σαμαρά, ήταν και ο Κώστας Καραμανλής, ο Π. Μολυβιάτης, ο Ι. Βαρβιτσιώτης, ενώ στην Αθήνα θα είναι και ο Κ. Μητσοτάκης. Αυτοί γνωρίζουν λιγότερα για τις αρχές της ΝΔ. Συγγνώμη, αλλά κατά την άποψή μου, ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι πάνω από αυτούς."

Τέλος, σκληρή κριτική άσκησε σχετικά με τις αφορές του κ. Τζιτζικώστα για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας: " Ο κος Τζιτζικώστας μιλάει για σενάρια σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά εισηγείται σενάρια ανωμαλίας.

Δεν εκτίμα ότι ο Α. Σαμαράς πήρε τη χώρα από την άκρη του γκρεμού, την κράτησε όρθια, την βγάζει από τα μνημόνια -και αυτό φαίνεται- και από την κρίση. Και η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί σε καμιά περίπτωση. Αυτά τα σενάρια τα προωθούν μόνο κύκλοι ανωμαλίας και κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ."