> Voliotaki: ΚΩΛΟ-ΤΟΥΜΠΕΣ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡ.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΩΛΟ-ΤΟΥΜΠΕΣ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡ.

Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΧΑΣΑΚΟΥ.

Πολλές φορές θυμάσαι το παρελθόν και λες… Περασμένα μεγαλεία  να τα θυμάσαι και να κλαίς.

Στο σχολείο στην ενόργανη έκανα μία κολωτούμπα στον αέρα, δύο κατακόρυφα στην προσγείωση και σπαγκάτο. Τώρα όμως! Τώρα όμως! Τώρα αναρωτιέμαι και απορώ πως τα γέρικα μου κόκαλα κρατούν σε τάξη το
κορμί μου; Μου άρεσε πάντα να πηγαίνω στο τσίρκο και να βλέπω τους κλόουν να κάνουν υπέροχες κωλο-τούμπες κάνοντας τον κόσμο να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Ακούω συζητήσεις για φαντασιώσεις διάφορες, η δική μου η φαντασίωση είναι μόνο οι κωλο-τούμπες. Κωλο-τούμπες στον αέρα, κωλο-τούμπες στο νερό ήταν πάντα ένας τρόπος για να κερδίζεις τις εντυπώσεις.

Ποτέ όμως δεν φανταζόμουν ότι θα γίνει το νέο σπορ της εποχής και ότι εάν ήταν Ολυμπιακό άθλημα θα είχαμε πολλούς Ολυμπιονίκες. Θυμάμαι πως χειροκροτούσα τις κωλο-τούμπες που έκανε ο Γιάννης μελισσανίδης στη γυμναστική εδάφους το 1996 στην Ατλάντα και τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο. Ε!!!!!!! δεν μπορώ όμως να χειροκροτώ και τις κωλο-τούμπες που κάνει ο κάθε πολιτικός, ο κάθε Δημοτικός σύμβουλος, ο κάθε συνδικαλιστής και όχι μόνο και να βαφτίζει την τούμπα του κώλου,  κώδικα άλλων αξιών. 

Τραγική κατάντια. ΤσίρκοMedrano. Σε μία κοινωνία Αξιοκρατική ο Μπόγιας η ο αρκουδιάρης θα τους είχε μαζέψει. Σε μία κοινωνία όμως που θυμίζει έναν απέραντο θάλαμο αρρώστων, όπου οι κωλο-τούμπες διαδέχονται η μία την άλλη, εκείνο που μετράει είναι η αρμονία…ποιος δηλαδή μπορεί και τις κάνει καλλίτερα. 

Άλλωστε η κωλο-τούμπα πάντα έμοιαζε με αειθαλές φυτό που φημίζεται για τις αναρριχητικές του ικανότητες, που όταν συναντήσει το κατάλληλο στήριγμα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στην ιεραρχία. Μάλλον η παροιμία αν δεν βρέξεις κώλο δεν τρως ψάρι… εννοεί ότι αν δεν κάνεις του κώλου-τούμπα δεν μπορείς να γίνεις κάτι. Ίσως από αυτού βγαίνει<< έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο>>. 

Την αλλαγή στάσης , η αλλαγή θέσης σε σχέση με προηγούμενες διακηρύξεις στα μεγάλα σαλόνια την λένε ανακυβίστηση. ΕΜ; Πως θα την λέγανε τούμπα του κώλου; Μια μετατόπιση έκανε. Ε!!!!!!!!ρε φίλε γι αυτό θα τα χαλάσουμε… μετατόπιση, μετακόμιση… κωλο-τούμπα είναι πως κάνεις έτσι; Σε μια κοινωνία που έχει σαν Εθνικό της σπορ την κωλο-τούμπα θα είναι ο πρώτος η τελευταίος;