> Voliotaki: Αμφίπολη: Βρέθηκαν δύο επιγραφές - Μία «ανάσα» πριν από το μεγάλο μυστικό

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Βρέθηκαν δύο επιγραφές - Μία «ανάσα» πριν από το μεγάλο μυστικό

Νέα ευρήματα φαίνεται να φέρνουν στο φως οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τον εντοπισμό δύο επιγραφών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καβάλας «Χρονόμετρο» τα νέα ευρήματα εντοπίστηκαν το πρωί μέσα στο τάφο, ενώ οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν.

Αυτή τη στιγμή η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Άννα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο
της μελετάνε το εύρημα.

Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας με άνδρες της ΟΠΚΕ

Εν τω μεταξύ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας από το πρωί στην είσοδο της πύλης του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια να ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για ενίσχυση της αστυνομικής φρούρησης στον Λόφο Καστά. Άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) έχουν τοποθετηθεί άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια στον χώρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, η παρουσία των αστυνομικών είναι διακριτική και προσπαθεί να μην δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή, ενώ μία τέτοια ενίσχυση της αστυνομικής φρούρησης έχει κριθεί αναγκαία εξαιτίας της τεράστιας σπουδαιότητας της συγκεκριμένης ανασκαφής που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει στρέψει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον.