> Voliotaki: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΕΔΗ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΕΔΗ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Τα χαστούκια του Αχιλλέα στη… δημοκρατία.

Με μεγάλη έκπληξη σήμερα κατά τη διάρκεια της εκπομπής μου στον ASTRA TV παρενέβη τηλεφωνικώς ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για το θέμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Παρόντων των συναδέλφων Γιώργου Κουμιώτη και Ειρήνης Θεοδωροπούλου ο κ. Μπέος απείλησε άμεσα τη σωματική μου ακεραιότητα, χωρίς καν να του απευθύνω το λόγο, λέγοντας χαρακτηριστικά “κι εγώ θα ήθελα να χαστουκίσω τον κ. Μαρέδη, αλλά δεν
το κάνω, όμως όταν χρειαστεί θα το κάνω.”
Αντιμετώπισα την απειλή αυτή του Δημάρχου Βόλου, με χιούμορ, όπως άλλωστε και ο ίδιος ζήτησε να κάνω στο τέλος της “συζήτησης”.
Επειδή είναι η δεύτερη φορά που ακούω δια στόματος Αχιλλέα Μπέου την ίδια απειλή και πριν τριτώσει το κακό, οφείλω να κάνω μερικές χρήσιμες επισημάνσεις.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Πρώτον, ως πολίτης του Βόλου και ως δημοσιογράφος θα σας παρακαλούσα να συνηθίσετε πιο γρήγορα στα νέα σας καθήκοντα και στο θεσμικό σας ρόλο, ο οποίος είναι να διαχειρίζεστε και να επιλύετε τα αυξημένα προβλήματα των δημοτών και όχι να μοιράζετε χαστούκια.

Δεύτερον, η Δημοκρατία μέσω των διαδικασιών της οποίας, αναλάβατε το θεσμικό σας ρόλο, δεν προβλέπει να χαστουκίζονται οι διαφωνούντες και οι ασκούντες κριτική σε πολιτικά πρόσωπα όπως είστε εσείς πλέον. Υπάρχουν άλλα πολιτεύματα πιο απολυταρχικά, στα οποία οι συγκεκριμένες αυταρχικές πρακτικές μπορούν να βρουν έδαφος για να ακμάσουν. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν είστε νοσταλγός τους.

Τρίτον, δεν σας έδωσα ποτέ το δικαίωμα να κάνετε μαζί μου “πλάκα” ή να με απειλείτε ευθέως. Μπορεί να αρέσουν όλα αυτά σε άλλους συναδέλφους με τους οποίους συντρώγετε μερικά βράδια, αλλά όχι σε εμένα. Ξέρετε κ. Δήμαρχε, ακόμα και στη δημοσιογραφία, ε ναι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν πουλήσαμε όλοι την ψυχή μας στο διάολο, δεν πήραμε όλοι δημοτικό και κρατικό χρήμα. Δεν διοριστήκαμε όλοι σε αργόμισθες θέσεις. Μερικοί από εμάς είναι ακόμα τίμιοι και ρομαντικοί ή καλύτερα ευσυνείδητοι. Έχουμε καθαρά χέρια και καθαρό στόμα για να κάνουμε κριτική χωρίς να λαβάνουμε ανταλλάγματα γι’ αυτό. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τους συνδαιτυμόνες σας.

Τέταρτον, επειδή αναφέρατε χαρακτηριστικά ότι “το μόνο τραπέζι που πρέπει να αναποδογυρίσετε είναι αυτό της εκπομπής μας”, σας προσκαλώ και σας προκαλώ σε μία από τις προσεχείς εκπομπές μας, τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω ευχαριστώ θερμά που παρακολουθείτε ανελλιπώς, να έρθετε ως προσκεκλημένος και να το πράξετε. Νομίζω όμως ότι ο πολιτισμός και η παιδεία της δημοσιογραφικής μας ομάδας θα σας καθηλώσει και δεν θα το κάνετε. Στον ASTRA βλέπετε σεβόμαστε τους προσκεκλημένους μας, ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί τους.

Κύριε Δήμαρχε,

οι πολίτες του Βόλου ψήφισαν εσάς ως τον Δήμαρχό τους. Το προεκλογικό σας σύνθημα ήταν “ο Βόλος μας ενώνει”. Αν εννούσατε ότι όλους εμάς τους Βολιώτες θα μας ενώσουν τα χαστούκια σας, εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Εύχομαι και σήμερα να αποδειχθεί ότι πράξατε ένα ακόμα λάθος ως νέος στην πολιτική ζωή του τόπου.

Και τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεκτά, αρκεί κανείς να μαθαίνει από αυτά.
Τέλος, η ταπεινότητά μου θα σας συμβούλευε την οργή σας να την κρατήσετε για όσα ταλαιπωρούν σήμερα τους Βολιώτες και όχι να τη διοχετεύσετε στους ίδιους τους Βολιώτες.

Και πάντα να θυμάστε αυτό. Ό,τι αρχίζει με οργή τελειώνει με ντροπή.

Καλή και δημιουργική θητεία από καρδιάς.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Μαρέδης