> Voliotaki: Δένδιας: Ωρολογιακή βόμβα τα κόκκινα δάνεια

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Δένδιας: Ωρολογιακή βόμβα τα κόκκινα δάνεια

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται για την κυβέρνηση το ζήτημα των κόκκινων δανείων με τον υπουργό Ανάπτυξης να το χαρακτηρίζει «ωρολογιακή βόμβα».

Μιλώντας στη Real News είπε πως «στη συγκυρία αυτή βρισκόμαστε στο στάδιο ανταλλαγής απόψεων με την τρόικα επί του αρχικού σχεδίου των προτάσεών μας για τα επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια».
 
Έχουμε αποστείλει εγκαίρως τις προτάσεις μας προς αυτήν, πριν από τις 15 Αυγούστου, όπως είχαμε αρχικά δεσμευθεί, και λάβαμε πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες παρατηρήσεις της».

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε πως «ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια να λυθεί ένα ζήτημα -ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε άλλωστε πως «ένα κύμα μαζικών πλειστηριασμών δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κανέναν, καθώς θα συμπαρασύρει σε μεγαλύτερη μείωση τις τιμές στην αγορά ακινήτων».

Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση στο Παρίσι σημείωσε πως αποτελεί ατζέντα επιστροφής στην ομαλότητα και όχι ατζέντα διαχείρισης μιας έκτακτης κατάστασης, υπενθύμισε ότι τάσσεται κατά της υπερφορολόγησης στα ακίνητα αλλά πρόσθεσε πως «είναι βέβαιος ότι θα γίνουν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση».