> Voliotaki: Συνδικαλιστικά μεγαλεία στα ΕΛΤΑ! - Πεντάστερα ξενοδοχεία με πισίνες, σπα και φουλ οικονομικές ατασθαλίες δείχνει το πόρισμα!

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Συνδικαλιστικά μεγαλεία στα ΕΛΤΑ! - Πεντάστερα ξενοδοχεία με πισίνες, σπα και φουλ οικονομικές ατασθαλίες δείχνει το πόρισμα!

- Οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ πήγαν 760 ταξίδια στο πλαίσιο της δράσης τους, αλλά ούτε για τα μισά δεν υπάρχουν παραστατικά
- Πέντε υψηλόβαθμα μέλη του τότε Δ.Σ. περνούσαν ζωή και κότα σε πολυτελή ξενοδοχεία
- Ένας εξ αυτών 4 φορές το μήνα είχε ταξίδι, την τετραετία 2007-2010, ενώ φέρεται να έλαβε και παρατύπως έξτρα αποζημίωση της τάξης των 50.000 ευρώ
- Παράνομες επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ έχει λάβει η ΠΟΣΤ


Η οικονομική αστυνομία φέρεται να έχει πολλή δουλειά με το φάκελο των συνδικαλιστών των ΕΛΤΑ που σκορπούσαν χιλιάδες ευρώ σε πλουσιοπάροχα ταξίδια, ενώ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε απολύτως παράνομες τις επιχορηγήσεις και ενισχύσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών αλλά και τις οικονομικές ατασθαλίες για έξοδα κίνησης, ταξίδια, αποζημιώσεις και άλλες δαπάνες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», μέλη της Ομοσπονδίας φέρονται να πραγματοποίησαν 760 ταξίδια, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης. Για περισσότερα από τα μισά ταξίδια, για τα οποία εκδόθηκαν εντολές πληρωμής, δεν υπήρχαν καθόλου παραστατικά.

Τα στοιχεία “καίνε” τους συνδικαλιστές, καθώς εκδόθηκαν 463 εντολές πληρωμής για τις οποίες δεν είχαν κατατεθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που να αποδείκνυαν ότι έγιναν όντως τα ταξίδια, αλλά και ότι κόστισαν όσο πληρώθηκαν.

Μόνο γι΄ αυτά, η ΠΟΣΤ κατέβαλε σε μέλη της ποσό ύψους 228.115,59 ευρώ!
Και σαν να μην έφταναν αυτά, υπήρξαν στο παρελθόν έξτρα αποζημιώσεις για ημερήσια διαμονή, δαπάνη, διανυθέντα χιλιόμετρα συνολικού ύψους 23.264 ευρώ.

Με μία βαλίτσα στο χέρι, 4 φορές τον μήνα!

Μάλιστα, οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΟΣΤ περίπου τέσσερις φορές τον μήνα ήταν στον... δρόμο με μια βαλίτσα.

Ο θεσμικός ρόλος που κατείχε την τετραετία 2007-2010 δικαιολογεί τα πολλά ταξίδια, αλλά όπως αποδεικνύεται για τα περισσότερα δεν κατέθεσε παραστατικά και αποζημιώθηκε με περίπου 50.000 ευρώ. Φέρεται μάλιστα να εισέπραξε παρατύπως και ένα σεβαστό ποσό, ως επιπλέον αποζημίωση.

Όπως, είναι φυσικό, το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είναι καταπέλτης για τους συνδικαλιστές.

Ελλιπή στοιχεία και αποδείξεις και για τα ταξίδια στο εξωτερικό. Για περίπου 65 υπήρχε μόνο μέρος των απαιτούμενων παραστατικών, ενώ για 12 δεν υπήρχαν καθόλου δικαιολογητικά. Το συνολικό ποσό που εκταμιεύτηκε ως αποζημίωση των παραπάνω ταξιδιών εξωτερικού ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Πλουσιοπάροχες διακοπές στα καλύτερα all inclusive ξενοδοχεία

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία που μπορεί κανείς να διαμείνει, να φάει, να πιει, να τσιμπήσει, να πιει το χυμό του, να χαλαρώσει πλήρως σε μία πισίνα, σε ένα σπα χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί στο ελάχιστο. Φυσικά, όλες αυτές οι παροχές δεν δίνονται τσάμπα! Το αντίθετο... Τις μοσχοπληρώνει κανείς.

Αυτό, λοιπόν φέρεται να έκαναν και τα μέλη της ΠΟΣΤ στα ταξίδια τους. Για το έτος 2008 η συνδικαλιστική οργάνωση των ΕΛΤΑ έκανε κρατήσεις 823 λουξ δωματίων σε 9 παραθεριστικά μέρη.

Το κόστος ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσεις κυμάνθηκε από 500 μέχρι και 826 ευρώ. Την επόμενη χρονιά (2009), τα δωμάτια αυξήθηκαν και έφτασαν τα 969, ενώ προστέθηκαν και νέοι τουριστικοί προορισμοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξενοδοχείο Lagomandra Hotel της Χαλκιδικής έγιναν κρατήσεις για 277 δωμάτια με κόστος από 630 μέχρι και 910 ευρώ ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσεις. Ίδιες πάνω κάτω τιμές και στα Σύβοτα, τα Χανιά, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και πολλά άλλα.

Ολα τα παραπάνω στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στην προ τριετίας έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Το 2011 είχαν αποκαλυφθεί παράνομες χρηματοδοτήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ προς την Ομοσπονδία, ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Έχουν καταγραφεί επίσης παράνομες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ που δίνονταν από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών τη δεκαετία 1999-2009 για συνέδρια, διακοπές και διαμονές σε πεντάστερα ξενοδοχεία.