> Voliotaki: Δημόσιο, ο μεγαλύτερος μπαταχτσής!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Δημόσιο, ο μεγαλύτερος μπαταχτσής!

Στα 4,59 δισ. ευρώ έφτασαν τα «φέσια» του δημοσίου στους ιδιώτες την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών κυνηγά μισθωτούς και συνταξιούχους για ευτελή ποσά.

Την ώρα που το δημόσιο ζητά από πολίτες και επιχειρήσεις να πληρώσουν τεράστιους φόρους, το ίδιο το κράτος είναι από μόνο του μεγάλος... μπαταχτσής!

Επί της ουσίας το ελληνικό κράτος ζητά από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να καταβάλλουν χρήματα που πλέον δεν έχουν και μάλιστα τους απειλεί με κατασχέσεις κινητών...
και ακινήτων περιουσιών για ευτελή ποσά, ενώ την ίδια ώρα το ελληνικό κράτος μπορεί να χρωστά δισεκατομμύρια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να διευκρινίζει πότε θα δώσει τα χρήματα αυτά.

Άλλο ένα θαύμα του success story το οποίο αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα φτάνουν τα 4,59 δισ. στα τέλη Μαΐου, από τα 4,7 δισ. τον Απρίλιο.

Κοινώς το κράτος δεν πληρώνει απολύτως τίποτα.

Περίπου στα 3 δισ. είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων το Μάιο, εκ των οποίων τα 1,95 δισ. αφορούν οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Σχεδόν 810 εκατ. ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν τα δημόσια νοσοκομεία, όταν στα τέλη Απριλίου, οι οφειλές ανέρχονταν στα 831 εκατ. ευρώ.

Οι ΟΤΑ χρωστούν 395 εκατ. ευρώ, όταν τον Απρίλιο είχαν οφειλές 431 εκατ. ευρώ.

Στα 549 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων το Μάιο, εκ των οποίων 365 εκατ. αφορούν επιστροφές άμεσων φόρων και 106 εκατ. επιστροφές έμμεσων φόρων.