> Voliotaki: Ο Σακελλαρίδης μιλά για πρώτη φορά για «τον εκβιασμό με το βίντεο»

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο Σακελλαρίδης μιλά για πρώτη φορά για «τον εκβιασμό με το βίντεο»

Συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» παραχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μεταξύ άλλων μίλησε αναλυτικά για την υπόθεση εκβιασμού του.

«Δεν θα κάνουμε ούτε το παραμικρό βήμα πίσω για κανένα λόγο, πόσω δε μάλλον απέναντι στον υπόκοσμο της ζούγκλας», δηλώνει χαρακτηριστικά...
ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό του στην υπόθεση λασπολογίας εναντίον του.

Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όσοι λένε ότι δεν στηρίχθηκα, απλώς δεν μπορούν να γνωρίζουν τους συσχετισμούς, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό. Η εμπιστοσύνη στον χειρισμό της υπόθεσης ήταν πολύ πιο σημαντική από μια δήλωση στήριξης».

Και προσθέτει: «Το τέλος αυτού του τύπου της δημοσιογραφίας είναι ζήτημα δημοκρατίας και αφορά κατά τη γνώμη μου πρωτίστως την κοινωνία και τους πολίτες και δευτερευόντως τα κόμματα».

«Ο εκβιασμός ήταν πολιτικός, γιατί έγινε ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών και απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας εμένα.

Ο συγκεκριμένος 'δημοσιογράφος', με τις συνηθισμένες πρακτικές του, θεώρησε ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους του, εκβιάζοντας τόσο εμένα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως βασικό στοιχείο για να πετύχει ένας εκβιασμός είναι να προκαλεί φόβο. Όταν δεν προκαλεί φόβο, ο εκβιαστής ξεδοντιάζεται. Και αυτό έγινε».