> Voliotaki: ΚΕΕΛΠΝΟ: «Συναγερμός» για να βρεθεί ο ταξιτζής που μετέφερε τον ασθενή με κορονοϊό

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΚΕΕΛΠΝΟ: «Συναγερμός» για να βρεθεί ο ταξιτζής που μετέφερε τον ασθενή με κορονοϊό

Έκκληση στον ΣΑΤΑ να ενεργοποιηθεί άμεσα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η διαδρομή ήταν από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας στην Αμφιάλη του Πειραιά την Πέμπτη 17 Απριλίου και μεταξύ 14:00 και 16:00 - Τα συμπτώματα του νέου κορονοϊού...

Τόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κάνουν έκκληση ώστε να βρεθεί και να επικοινωνήσει άμεσα με τις υγειονομικές αρχές ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τον Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό MERS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η διαδρομή ήταν από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας στην Αμφιάλη του Πειραιά την Πέμπτη 17 Απριλίου και μεταξύ 14:00 και 16:00.

ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ παρακαλούν τον ΣΑΤΑ να ενεργοποιηθεί ώστε να βρεθεί ο οδηγός άμεσα και να ελεγχθεί αν έχει μολυνθεί και ο ίδιος, ενώ καλεί και οποιονδήποτε πολίτη διαβάσει σχετικά να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τον ταξιτζή.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης με τον νέο κορονοϊό περιλαμβάνουν σοβαρή δύσπνοια, πυρετό, βήχα και πνευμονία. Ο ιός εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον οργανισμό πολύ γρήγορα, μέσα σε 48 ώρες από τη μόλυνση ενώ μπορεί επίσης να «επιτεθεί» και στους νεφρούς.