> Voliotaki: Ήταν τόση η χαρά τους...

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ήταν τόση η χαρά τους...

... ώστε η εντολή έφθασε έως και το στούντιο της Στεφανίδου...

Τα έδωσαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στη φιέστα προπαγάνδας για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Μόνο αρένα δεν έστησαν στο στούντιο να πετάξουν στα... λιοντάρια των ευρωπαϊκών κεφαλαιούχων τους τηλεθεατές για να δούμε όλοι πόσο νόστιμο είναι το κρέας της ελληνικής κοινωνίας.

Ήταν τόση η χαρά τους που, επιτέλους, βγαίνουν στις αγορές ώστε η εντολή προβολής και διάδοσης έφθασε έως και το στούντιο της Τατιάνας Στεφανίδου η οποία αποφάσισε κι αυτή, να πανηγυρίσει. 


Πάλι καλά που δεν μπέρδεψε τις έννοιες και τα ρεπορτάζ να βγάλει τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ… εραστές.

Οι πανηγυρισμοί των τηλεοπτικών καναλιών και των ενσωματωμένων εφημερίδων, όπως Tα Νέα του Σταύρου Ψυχάρη, είναι απολύτως κατανοητοί και λογικοί. Από τη δική τους σκοπιά, πράγματι ο στόχος (τους) επιτεύχθηκε.

Η χώρα θα παραμείνει εσαεί στη μέγγενη των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΔΝΤ δεν φεύγει, το ιδιωτικό χρέος έγινε επιτέλους δημόσιο, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 300%, στην εξουσία βρίσκονται πολιτικοί ικανοί να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση του κεφαλαίου.

Και φυσικά σώθηκαν οι τράπεζες και οι μιντιάρχες.

Έτσι πρέπει να εξηγείται η μεγάλη χαρά των διαπλεκομένων Μέσων για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Γιατί δεν πιστεύει κάποιος στα σοβαρά πως οι τηλεσχολιαστές, οι διευθυντές ειδήσεων, οι μεγαλοδημοσιογράφοι έχασαν ξαφνικά τη μνήμη τους και δεν θυμούνται πως μόλις πριν από ένα χρόνο ούρλιαζαν στον ελληνικό λαό επειδή ζούσε με δανεικά. Και τώρα, αίφνης, τρελάθηκαν και πανηγυρίζουν γιατί η χώρα μπορεί να δανειστεί...

Ούτε ξέχασαν, ούτε τρελάθηκαν. Χαίρονται, πράγματι, γιατί οι εκδότες, οι μιντιάρχες και οι φίλοι τους, οι τραπεζίτες, σώθηκαν. Με μικρές απώλειες και ακόμη λιγότερα τραύματα.

Αυτό που μάλλον πρέπει να θυμηθούμε είναι όταν τα ίδια τα ΜΜΕ που σήμερα πανηγυρίζουν, έβγαζαν πρωτοσέλιδα ενάντια στην τρόικα, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

Τότε που οι τροϊκανοί ελεγκτές μιλούσαν για την ανάγκη έρευνας στα θαλασσοδάνεια των Μedia και των πολιτικών κομμάτων. Για τη διαπλοκή του πολιτικού με το μιντιακό σύστημα.

Τότε ακριβώς ανησυχούσαν τα Μedia και οι εκδότες. Να μην βγουν τα άπλυτά τους στη φόρα. Τώρα που ο Σαμαράς «νίκησε», οι αγορές ανοίγουν πάλι για αυτούς.

Οι τράπεζες που τους έδιναν δάνεια, χωρίς καν να μάθουμε ποτέ τι έγιναν οι περιβόητοι έλεγχοι της Black Rock, σώζονται και θα ξαναδίνουν δάνεια. Σε αυτούς εννοείται. Αυτή είναι η αγορά τους.

Τα προηγούμενα χρέη τους, ιδιωτικά χρέη, φορτώθηκαν στο Δημόσιο, θα μετακυλιστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, θα καεί ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος. Αλλά οι εκδότες θα παίρνουν δάνεια, μπορούν να βγουν στις αγορές.

Και όχι μόνο. Οι διάφοροι φίλοι τους, κεφαλαιούχοι επενδυτές, θα επιδοτούνται επιπλέον με χρήμα για να φτιάξουν επιχειρήσεις με το φθηνό αίμα των σκλάβων εργαζομένων 6μηνης χρήσης.

Τα στοιχεία που δείχνουν την αύξηση των κερδών τραπεζών και επιχειρήσεων δεν θα τα ακούσουμε ποτέ από τα στόματα των τηλε-σχολιαστών.

Γι’ αυτά τα κέρδη, γι’ αυτόν τον θάνατο της ελληνικής κοινωνίας πανηγύρισαν με τόση θέρμη στα τηλεοπτικά κανάλια. Οι «θυσίες» τους, να καταντήσουν κομιστές της τροϊκανής επέλασης, να χάσουν ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία τους ώς Μέσα Ενημέρωσης, έπιασαν τόπο. Βγαίνουν στις αγορές...

Ματίνα Παπαχριστούδη