> Voliotaki: Συγκλονίζει ο Τουρέ: «Οι Αφρικανοί δεν είμαστε ζώα»

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Συγκλονίζει ο Τουρέ: «Οι Αφρικανοί δεν είμαστε ζώα»

Ο Γιάγια Τουρέ θεωρείται από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι είναι υποτιμημένος μόνο και μόνο επειδή κατάγεται από την Αφρική.

Ο Τουρέ τον φετινή σεζόν είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι με 22 γκολ έχοντας...

βοηθήσει τους «πολίτες» να κατακτήσουν το Λιγκ Καπ και να βρίσκονται μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο συμπαίκτης του, Σαμίρ Νασρί, ανέφερε ότι τον Τουρέ θα τον αναγνώριζαν ως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο αν δεν ήταν από την Αφρική με τον Τουρέ να συμφωνεί.

«Νομίζω ο Σαμίρ έχει απόλυτο δίκιο. Για να είμαι ειλικρινής η σωστή αναγνώριση έχει έρθει μόνο από τους οπαδούς. Δεν θέλω να γίνω σκληρός και αρνητικός, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής», ανέφερε αρχικά ο Ιβοριανός άσος.

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού πιστεύει ότι τα μίντια θα πρέπει να προωθούν περισσότερο τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. «Εάν αγωνιζόμαστε καλά και δεν έχουμε την αναγνώρηση από τα ΜΜΕ δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί που θέλουμε. Ο κόσμος θεωρεί τους ανθρώπους από την Αφρική ζώα».

Ο 30χρονος άσος ο οποίος έχει κατακτήσει τίτλους σε Ακτή Ελεφαντοστού, Ελλάδα, Ισπανία και Αγγλία, πιστεύει ότι οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν διπλή προσπάθεια για να αναγνωριστούν σε σχέση με τους υπόλοιπους αναφέροντας ως παράδειγμα τους άλλοτε συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα Τσάβι και Ινιέστα.

«Δείτε τους Ινιέστα και Τσάβι. Δεν είναι λίγες οι φορές που αποθεώνοντας για το επιθετικό τους στυλ ποδοσφαίρου, αλλά είναι ελάχιστες οι φορές που θα δεχτούν κριτική αν δεν καταφέρουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα».

Ο Τουρέ δεν μπορούσε να κρύψει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο είναι αναγνωρισιμοι παντού, κάτι που δεν συμβαίνει με τον ίδιο. «Εάν πας σε οποιοδήποτε μέρος της Αφρικής θα σου πουν ναι γνωρίζουμε τον Μέσι, αλλά όταν έρθεις στην Ευρώπη και πεις Γιάγια Τουρέ η απαντησή τους θα είναι: Ποιος είναι αυτός; Κάποιοι μπορούν να πουν ότι γνωρίζουν το όνομά μου, αλλά δεν γνωρίζουν το πρόσωπό μου».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Τουρέ τόνισε ότι θα αισθανθεί ιδιαίτερη απογοήτευση αν δεν βρεθεί στους υποψήφιους για καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία.