> Voliotaki: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Με βροχές και καταιγίδες θα γίνουν οι καρναβαλικές παρελάσεις και τα Κούλουμα

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Με βροχές και καταιγίδες θα γίνουν οι καρναβαλικές παρελάσεις και τα Κούλουμα


- Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
- Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού
- Πως θα γίνουν οι καρναβαλικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, τι θα γίνει στην Πάτρα
- Κούλουμα με βροχή θα κάνουμε φέτος


Με τις βροχές, τις καταιγίδες, τα χιόνια και τους ισχυρούς νοτιάδες θα τα βάλουν φέτος τα καρναβάλια και οι χαρταετοί.

Χαλάει ο καιρός από σήμερα

Η μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωί, από τα δυτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες που επηρρεάζουν προς το παρόν τα νησιά του βορείου Ιονίου και ολόκληρη την Ηπειρο.

Σιγά σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρρεάσουν ολη τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο και μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια περιμένουμε στην Πίνδο σε υψόμετρο από 1200 μέτρα κι επάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο εως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 15 με 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα φτάσουν τα 5 μποφόρ στα ανοιχτά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 14 βαθμούς.