> Voliotaki: Αυξημένα μέτρα για τις συγκεντρώσεις Χρυσής Αυγής-αντιφασιστών

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αυξημένα μέτρα για τις συγκεντρώσεις Χρυσής Αυγής-αντιφασιστών

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19.00, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την «πολιτική και δικαστική σκευωρία και τις παράνομες προφυλακίσεις», όπως ισχυρίζονται, του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού.


Για λόγους ασφαλείας, έπειτα από απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, οι συγκεντρώσεις δεν επιτρέπεται να εξελιχθούν σε πορείες.

Νωρίτερα, στις 16.00 το απόγευμα, αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες θα συγκεντρωθούν στο Μοναστηράκι και στα Προπύλαια προκειμένου, όπως αναφέρεται στα καλέσματα, «να κόψουμε την προσέλευση των φασιστών και παράλληλα με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια να περικυκλώσουμε τη σύναξή τους».

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Εκτός λειτουργίας είναι από τις 15.00 οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε Προπύλαια, Σύνταγμα και Μοναστηράκι.

Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν κατόπιν νεότερης οδηγίας.

Απαγορεύτηκαν οι πορείες

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Αττικάρχη έχουν απαγορευτεί οι πορείες για λόγους «δημόσιας ασφάλειας».

Παρατίθεται η ανακοίνωση του Αττικάρχη:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο (30-11-13) στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης.