> Voliotaki: Διοικητής ΕΥΠ: Δεν παρακολουθούμε βουλευτές, δεν υπάρχει «βαλιτσάκι», υπάρχει... τζιπ!

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Διοικητής ΕΥΠ: Δεν παρακολουθούμε βουλευτές, δεν υπάρχει «βαλιτσάκι», υπάρχει... τζιπ!

Επί των ημερών μου δε γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτές υποστήριξε κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δραβίλλας.

Ο επικεφαλής της ΕΥΠ υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι επί των ημερών του, η Υπηρεσία δεν παρακολουθεί βουλευτές.

Μάλιστα, ο βουλευτής της...
Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης επέμεινε αλλά ο κ. Δραβίλλας αρνήθηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών επί των ημερών του, απαντώντας έμμεσα και στις υπόνοιες που υπήρχαν περί παρακολουθήσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δραβίλλας τόνισε μάλιστα ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων. Επίσης, διέψευσε ότι υπάρχει «βαλίτσα παρακολουθήσεων» και φέρεται να έκανε λόγο για ένα όχημα, τζίπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.

Ο διοικητής της ΕΥΠ πάντως φέρεται να άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας κατά καιρούς προκύπτουν από τους παρόχους σε συνεργασία με τις εκάστοτε εισαγγελικές αρχές που δίνουν εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα για κλήση του Διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπεβλήθη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί στελέχη της Κουμουνδούρου, για την υπόθεση των Σκουριών κ.α.

Επεισοδιακή... έναρξη

Ένταση με το «καλημέρα» σας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Δραβίλλας μπήκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από 3 πρόσωπα, των οποίων την ταυτότητα αρνήθηκε να αποκαλύψει, παρά τις έντονες πιέσεις και παρατηρήσεις πολλών βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα η Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) απείλησε να μη μετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής αν παρέμεναν οι… «συνοδοί» του Διοικητή της ΕΥΠ, ενώ ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν θα δεσμευτεί από το απόρρητο της συνεδρίασης.

Εξίσου καυστικός και ο Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ).

Τελικώς οι 3 συνοδοί του κ. Δραβίλλα αποχώρησαν και η συνεδρίαση.

Για την... ένταση το γραφείο Τύπου της Βουλής διευκρίνισε ότι: τα πρόσωπα που συνόδευαν τον διοικητή της ΕΥΠ στο Μέγαρο της Βουλής για την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προσήλθαν στο κτίριο μαζί με τον κ. Δραβίλλα, επιδεικνύοντας στη φρουρά τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Εν συνεχεία, συνοδεία μελών της αστυνομικής φρουράς, έφτασαν μέχρι την αίθουσα, που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών.