> Voliotaki: Βρετανία: Μόνο όσοι άνεργοι προσφέρουν εργασία θα παίρνουν επίδομα ανεργίας!

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βρετανία: Μόνο όσοι άνεργοι προσφέρουν εργασία θα παίρνουν επίδομα ανεργίας!

«Κανένας δεν θα αγνοηθεί, αλλά κανείς δεν θα παίρνει κάτι για το τίποτα»,
είπε ο υπουργός Οικονομικών Όσμπορν που αποκαλεί το νέο μέτρο «Βοήθεια-για-Εργασία»

Ένα πρωτότυπο μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας ...
πρότεινε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το σχέδιο «Help-to-Work» (Βοήθεια-για-Εργασία) που προτείνει ο Όσμπορν, απαιτεί ενεργή αναζήτηση εργασίας από τους μακροχρόνια άνεργους ως αντάλλαγμα για επιδόματα ανεργίας.

Το μέτρο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, θα στοχεύει 200.000 ανέργους ανά έτος και θα κοστίζει 300 εκατ. λίρες ετησίως.

Όσοι κάνουν αίτηση στα γραφεία ευρέσεως εργασίας και τελικά δε βρουν δουλειά μέχρι το τέλος του προγράμματος, θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν καθημερινά σε κυβερνητικό κέντρο εργασίας, να εκτελούν κοινοτική εργασία σε πλήρες ωράριο ή να παρακολουθούν υποχρεωτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του λόγου που δεν μπορούν να βρουν εργασία, όπως είναι η ψυχική υγεία ή θέματα παιδείας.

«Κανένας δεν θα αγνοηθεί ή δεν θα μείνει χωρίς βοήθεια αλλά κανείς δεν θα παίρνει κάτι για το τίποτα. Βοήθεια για εργασία και σε αντάλλαγμα εργασία για το βοήθημα ανεργίας. Επειδή ένα δίκαιο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας είναι δίκαιο για αυτούς που το χρειάζονται», ανέφερε ο Όσμπορν στην ομιλία του.