> Voliotaki: Δένδιας: Να καταπολεμηθεί η δράση νεοναζιστικών ομάδων στο Διαδίκτυο

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας: Να καταπολεμηθεί η δράση νεοναζιστικών ομάδων στο Διαδίκτυο

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη δημόσια τάξη, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με την ηγεσία της αστυνομίας και τη συμμετοχή άλλων ανώτατων αξιωματικών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αφορούσε τις ενέργειες της αστυνομίας, ως μήνυμα προς όλους ότι μόνο τα εντεταλμένα όργανα του κράτους είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας.


Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν 334 άτομα και συνελήφθησαν 41 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και πλαστών εγγράφων, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και για εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «τα εντεταλμένα όργανα του κράτους και μόνον είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδιοτήτων τους από οιονδήποτε».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δένδιας ζήτησε επίσης να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, όπως συνέβη χθες βράδυ, αλλά και να υπάρξει ένα συνολικό πλέγμα ενεργειών, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται σύμμαχο τον αστυνομικό στην καθημερινότητά του και εγγυητή της διαφύλαξης της ζωής, της περιουσίας και της υπόληψής του.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για τη δημιουργία μιας συνολικής εικόνας ευνομίας της πόλης, ενόψει και των εξελίξεων στον τομέα της δημοτικής αστυνόμευσης.

 Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, στην πύκνωση των περιπολιών έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και μπροστά από ΑΤΜ, ειδικά τις ημέρες καταβολής συντάξεων, στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και της παράνομης στάθμευσης.

Ειδική αναφορά έκανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ανάγκη παρουσίας τροχονόμων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα, στην καταπολέμηση του εμπορίου και του μικρεμπορίου ναρκωτικών, όπως και του φαινομένου της επαιτείας το οποίο συνυπάρχει με την εκμετάλλευση μικρών παιδιών.

Τέλος, ο κ. Δένδιας ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο Διαδίκτυο, οι οποίες προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις.